TVHB bayramda da hizmetlerini sürdüren veteriner hekimlere teşekkür etti

TVHB bayramda da hizmetlerini sürdüren veteriner hekimlere teşekkür etti
ANKARA (AA) - Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi, Kurban Bayramı boyunca hizmetlerini sürdüren veteriner hekimlere teşekkür etti, görevleri...

ANKARA (AA) - Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi, Kurban Bayramı boyunca hizmetlerini sürdüren veteriner hekimlere teşekkür etti, görevleri başında şiddete maruz kalan veteriner hekimlere de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Birlikten yapılan açıklamada, sağlıklı kurbanlık temini, temiz koşullarda kurban kesimi, kurbanlıkların sevkleri nedeniyle olası salgın hastalıkların bulaşması ve yayılımının önlenmesi suretiyle hizmetlerine devam eden veteriner hekimlere teşekkür edildi.

Veteriner hekimlerin görevleri başında şiddete maruz kaldıkları belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vicdan sahibi her vatandaşın kınadığı, üzücü hadiseler yaşanması bu mutlu günlere gölge düşüren, camiamızı rahatsız eden hususlar olarak kayıtlara geçmiştir. Mesleğimizin onur ve saygınlığına halel getirecek her türlü eylem ve söylemin karşısında olan bir meslek örgütü olarak bu ve benzeri olayların takipçisi olacağımızı belirtiyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Şiddete karşı önlem alınması, sağlık çalışanı olarak veteriner hekimlere "Sağlıkta Şiddet Yasası"nda yer verilmesi talep edilen açıklamada, şiddete karşı yasal tedbir alınmasının beklendiği vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.