TWF İcra Kurulu Başkanı Akyüz:

TWF İcra Kurulu Başkanı Akyüz:
"Türkiye’deki bütün okullara wushu sporunu yayarsak terör ve terörist diye bir şey kalmaz"

DÜZCE (AA) - Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, "Türkiye’deki bütün okullara wushu sporunu yayarsak terör ve terörist diye bir şey kalmaz." dedi.

18 Temmuz Spor Salonu'nda devam eden Okul Sporları Türkiye Wushu Şampiyonası seremonisinde konuşan Akyüz, wushu sporunu Türkiye’de tüm okullara tanıtmak için birçok çalışma yaptıklarını belirtti.

Terörün son bulmasında wushunun etkili olacağını savunan Akyüz, "Türkiye’deki bütün okullara wushu sporunu yayarsak terör ve terörist diye bir şey kalmaz. Ülkemiz ve tüm insanlığın geleceği ve huzuru temin edilir. Bunun yolu budur, bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Wushu sporunun insan anatomisine uyan bir spor olduğunu vurgulayan Akyüz, "İnsan bedeninin zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimini sağlayan spordur. Sporlar içerisinde wushu, insan anatomisi ve hayatını çok yakından ilgilendirir ve etkiler. Bu sporu herkes tanısın ve özümzesin istiyoruz." diye konuştu.

Düzce Vali Yardımcısı Kazım Karabulut da gençlerin bu sporlara yönelerek geleceği aydınlatacaklarını, kötü alışkanlıkları yıkacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından wushu milli takımı sporcularından, Necmetin Erbakan Akyüz, Elif Akyüz, Zeynep Makbule Akyüz, Selahattin Yıldız, Ali Ay, Şeyma Urhan ve Halil Kalaycı gösteri yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.