TYB KÜLTÜR SANAT YILLIĞI ÇIKTI

TYB KÜLTÜR SANAT YILLIĞI ÇIKTI
1984'ten beri Türkiye'nin kültür ve sanat kütüğü mahiyetinde yayınlanan Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 2020 çıktı

1984'ten beri Türkiye'nin kültür ve sanat kütüğü mahiyetinde yayınlanan, Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 2020 çıktı.

Ahmet Fatih Gökdağ’ın editörlüğünde yayınlanan yıllıkta; geride bıraktığımız yıl boyunca Türkiye ve dünyada meydana gelen siyasi, ekonomik, kültürel,  sanatsal ve sosyal olaylar bunların ortaya çıkış sebepleri, toplumsal etkileri ve sonuçları yer alıyor.

TYB adına Musa Kâzım Arıcan’ın yayınladığı eserin redaksiyonu Saliha Büşra Konaktaş tarafından yapıldı. Mustafa Ekici’nin yayına hazırlık Tuğba Gönülal’ın ise yapımını üstlendiği yıllığa katkı sağlayan isimler ve konu başlıkları ise şöyle sıralanıyor:

“Ekonomi, Toplum ve Siyasi Hayat” başlığı altında; 2019 Yılında Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Gelişmeler: Prof. Dr. Mustafa Acar, 2019'da Türkiye Siyaseti, Millet İttifakının Pirus Zaferi Mi?, Takiyye Siyaseti Versus Kurucu Siyaset ve CHP’deki Kriz ve Türkiye Siyasetine Yansımaları: Yunus Şahbaz. “İslâm Dünyası”,  2019'da İslâm Dünyası: Ahmet Varol, “Dini Hayatımız”, 2019’da Türkiye’nin Dinî Gündemi: Prof. Dr. Vejdi Bilgin. “Kültür Hayatımız”, 2019 Yılının Kültür Ve Sanat Atmosferi: Dr. Öğretim Üyesi Maksut Yiğitbaş. “Şiir”, 2019 Yılı Şiir Kitapları Değerlendirmesi: Ali K.Metin. “Hikâye”, 2019'da Öykü : Necip Tosun. “Roman”,  2019 Yılı Romanlarından: Fatıma Ertürk. “Dil”, Dile Hürmet Döneminden Lisana Saygı Devrine...: İbrahim Demirci. “Deneme”,” Denemede Deneyselliğe Doğru: Hüseyin Akın. “Eleştiri”,  Eleştiri /Kuram 2019: İdris Ekinci. “Musiki”,  2019’da Yaşanan Musiki Hadiselerinin Bir Hülasası: Münir Tireli. “Sinema”,  Seyirci İnisiyatifi Ele Aldı:  Gülcan Tezcan. “Basın”,  2019’da Da Basın, Şaşırtmamayı Sürdürüyor: Taceddin Ural. “Dergiler”,  Dergiler 2019: İbrahim Eryiğit, Mehmet Kahraman, Mustafa Uçurum ve Yunus Emre Altuntaş. “Çocuk Edebiyatı”,  2019’da Türkiye’de Çocuk Edebiyatı: Oğuzhan Yılmaz ve  Yasin Mahmut Yakar. “Yayıncılık”,  Kitap Yayıncılığının 2019’daki Genel Görünümü: Asım Öz. “Nesillerin Mirası”,  Saim Sakaoğlu İle Hayatı, Halk Kültürü Ve Masallar Üzerine Söyleşi: M. Ali Köseoğlu. “TYB'nin 40. Yıl Yayınları”,  Mahmut Erdemir.

Türkiye Yazarlar Birliği Yayınları, Yıllık Dizisinden yayınlanan 485 sayfalık TYB’nin arşivlik çalışması yıllığın sonunda; İbrahim Ulvi Yavuz, “Olaylar ve İnsanlar” başlığı altında yılın önemli olaylarını ve hayatını kaybeden sanatçı, düşünür, siyaset, bilim adamlarımızın kronolojisini çıkardı.

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 2020, kitapçılardaki raflarında yerini aldı. İsteyen eski sayıları ile birlikte TYB’den de temin edebilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.