TYB’DE İKİ ÖNEMLİ KONUK

TYB’DE İKİ ÖNEMLİ KONUK
TYB'de Şairler Meclisi ve Kırklar Meclisinde bu hafta iki önemli konuk söz alacak

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi tarafından her ay gerçekleştirilmesi geleneksel hale getirilen “Şairler Meclisi” programında bu hafta Kudüs şairi Nuri Pakdil konuşulacak. Bugün saat 13:30’da TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay yönetiminde başlayacak programın konuğu yazar ve yayıncı Necip Evlice olacak.

18 Ekim 2019 tarihinde aramızdan ayrılan Kudüs Şairi olarak tanınan ve Kudüs ile ilgili birçok eser ortay koyan Nuri Pakdil’in Kahramanmaraş’ta başlayıp, vefatına kadar devam eden edebiyat yolculuğu, eserleri ve duruşu anlatılacaktır. Edebiyat çevresine yaptığı tesirler ve edebiyat muhiti etraflıca konuşulacak bir program olması bekleniyor.

Daha sonra aynı gün saat 15.00’da Türkiye Yazarlar Birliği’nde (TYB) “Kırklar Meclisi” Edebiyat ve Hayat söyleşileri başlayacak.  Kırklar Meclisi’nin on beşinci konuğu Yönetmen Mesut Uçakan olacak.

Necip Tosun ve Mesut Uçakan, TYB Mehmet Âkif Divanında gerçekleştirilecek söyleşide Türk sinemasının dünü bugünü, sinema ve edebiyat ilişkileri, devlet ve sinema, Netflix, sosyal medya, televizyon ve diziler, sinema ve mesaj, Türk dizileri ve dünyadaki karşılığı konularını tartışacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.