TYB’DEN HABERLER

TYB’DEN HABERLER
Türkiye Yazarlar Birliği yayınlarını dijital ortama taşıyarak önemli bir hizmet sunuyor, bağış kampanyasına da destek veriyor

Evde daha çok vakit geçirdiğimiz bugünler de Türkiye Yazarlar Birliği yayınlarını dijital ortama taşıyarak önemli bir hizmet sunuyor. Bağış kampanyasına da destek veren TYB ile ilgili haber turumuza başlayalım o halde…

KAMPANYAYA TYB’DEN DE DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Koronavirüs salgını sebebiyle ekonomik olarak zor duruma düşen vatandaşlara yardım etmek için başlattığı  bağış kampanyasına TYB Yönetim Kurulu Üyeleri de katkı sağladı.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan gündeme ilişkin yatığı açıklamada, “Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi biz de zor günler geçiriyoruz. Bu önemli günlerde büyük bir fedakarlıkla gece gündüz demeden görev yapan; başta sağlık çalışanları olmak üzere, sahada görev yapan devletimizin tüm görevlilerine minnettarız.” dedi.

Başkan Arıcan, “Umudumuzu ve inancımızı yitirmeden zor günleri hep birlikte aşacağız. Gün dayanışma günü. Bu ülkenin yazarları, münevverleri olarak; iyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, savaşta ve barışta devletimizin yanındayız. 42 yıldır, ülkemizin kültürüne, sanatına, edebiyatına ve düşünce dünyasına yön veren Birliğimiz şimdi de; Sayın Cumhurbaşkanımızın “Biz bize yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı "Milli Dayanışma Kampanyası’na  tam destek kararı aldı. TYB kurucu ve şeref Başkanımız D. Mehmet Doğan ve  genel merkez yönetim kurulu üyelerimizin katkılarıyla 10.000TL ilgili hesaba yatırıldı. Devletimizin öncülük ettiği milli dayanışma yardım kampanyasına şubelerimiz, temsilciliklerimiz ve yurt genelindeki üyelerimizle katkı vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

AİLE KİTAPLIĞINA ŞİİR KİTAPLARI

Şiir yazan ya da okumayı seven herkes için başucu kitabı niteliğinde olan, her kütüphanede bulunması ve mutlaka okunması gereken 10 şiir kitabının listesini şair ve eleştirmen TYB Genel Başkan Yardımcısı Osman Özbahçe şiir sevenler için hazırladı.

Mehmet Âkif / Safahat

Yahya Kemal / Kendi Gök Kubbemiz

Necip Fazıl / Çile

Orhan Veli / Bütün Şiirleri

Sezai Karakoç / Şahdamar - Körfez – Sesler

Cemal Süreya / Sevda Sözleri

Turgut Uyar / Dünyanın En Güzel Arabistanı

Edip Cansever / Çağrılmayan Yakup

 Cahit Zarifoğlu / Şiirler - Bütün Şiirleri

İsmet Özel / Erbain

KÜLLİYATA ERİŞİM ÜCRETSİZ

Mehmed Âkif Araştırmaları Merkezi yayınladığı 9 kitaptan oluşan seti okuyucuların kolaylıkla ulaşması için internet sitesinde ücretsiz erişime açtı.

Kitaplara Mehmed Âkif Araştırmaları Merkezi'nin sitesinden ulaşabilirsiniz: 

https://mehmetakifarastirmalari.com/yayinlar/

Evimizde kaldığımız bu zor günlerde TYB Akademi Dil Edebiyat ve Sosyal Bilimler Dergisinin ilk 15 sayısını TYB Akademi internet sitesinden okuyabilirsiniz.

Dergileri okumak için : www.tybakademi.com/indir/

TYB'nin 1984 yılından itibaren düzenli olarak yayınladığı "Kültür ve Sanat Yıllıkları"nı TYB Kitap sitesinden okuyabilirsiniz.

Yıllıklara ulaşmak için tıklayın: https://kitap.tyb.org.tr/kultur-sanat-yilligi/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.