TYB Konya Şubesinde Bayrak Şairi Arif Nihat Asya Konuşuldu

TYB Konya Şubesinde Bayrak Şairi Arif Nihat Asya Konuşuldu
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinde 13 Haziran 2020 tarihinde Türk edebiyatında Bayrak Şairi olarak bilinen Arif Nihat Asya konuşuldu.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinde 13 Haziran 2020 tarihinde Türk edebiyatında Bayrak Şairi olarak bilinen Arif Nihat Asya konuşuldu.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen ve TYBKONYA Şubesinin sosyal medya ve youtube adreslerinden canlı olarak verilen programın konuğu Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Kahramanoğlu oldu. Konuşmanın başlığı ise Konya ve Mevlânâ idi…

Programı TYBKONYA  Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Yaramış yönetti. Yaramış, Türk edebiyatının çok önemli bir ismi olan Arif Nihat Asya ile ilgili bu programı düzenliyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Arif Nihat’Asya’nın kendi sesinden “Bayrak” şiirinin dinlenilmesiyle başlayan programda Kahramanoğlu, şairin pek çok şiirinden örnekler vererek onun çok derinlikli bir isim olduğuna dikkat çekti. Arif Nihat’ın Türkçe’yi ustaca kullanan bir kalem olduğunu da belirterek onun bu vasfıyla unutulmayan şairlerimizden biri olduğunu ifade etti.

Arif Nihat' Asya’nın Mevlevî kimliği üzerine de duran Kahramanoğlu, şairi anlatırken Mevlânâ'ya ve doğal olarak Konya’ya vurgu yapmanın gerekliliği üzerine durdu. Arif Nihat'ın Konya'ya çok ziyarete geldiğini ancak Konya'da görev yapmadığını özellikle belirterek onun gönülden Konyalı bir insan olduğunu ifade etti. Mevlânâ sevgisinin onda Konya sevgisini de oluşturduğunu vurgulayarak, Hz. Mevlânâ’nın Arif Nihat Asya için çok önemli bir yerde durduğunu sözlerine ekledi.

Kahramanoğlu, Merhum şairi “Cumhuriyet Döneminin Divan Şairi” olarak niteledi; hayatı ve eserleri arasındaki güçlü bağa dikkat çekti. Ayrıca sosyal medya üzerinden gelen sorulara da cevap verdi.

TYB KONYA ŞUBESİNDE BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA KONUŞULDU programımızın tamamı https://youtu.be/H4y7cUsv1XA adresimizdedir.

tyb-konya-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.