Tzob'dan Çiftçilere "Kayıt" Çağrısı

Tzob'dan Çiftçilere "Kayıt" Çağrısı
TZOB Genel Başkanı Bayraktar:- "ÇKS'ye başvuru süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı. Çiftçilerimizin, desteklerden faydalanabilmeleri için, olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklemeden tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları kendi yararlarına

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuru süresinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığını belirterek, "Çiftçilerimizin, desteklerden faydalanabilmeleri için, olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları kendi yararlarına olacaktır." ifadesini kullandı.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ÇKS Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile sisteme kayıt başvurusu süresinin değiştirildiğini anımsattı.

ÇKS'ye son başvuru tarihinin bu yıl Ramazan Bayramı'na denk gelmesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan sıkıntılar nedeniyle çok sayıda çiftçinin belirlenen sürede müracaatta bulunamadığına dikkati çeken Bayraktar, bu çiftçilerin verilen desteklerden faydalanma hakkını kaybetmekle karşı karşıya kaldığını bildirdi.

Bayraktar, çiftçilerin mağdur olmamaları için kendilerinin de süre uzatımı konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gerekli başvuruları yaptıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Yapılan değişiklikle 30 Haziran 2017 tarihinde sona eren 2017 yılı ÇKS başvuru süresi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatılmıştır. Çiftçilerimizin, 2017 yılı desteklerinden faydalanabilmeleri için, olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgelerle 31 Aralık 2017'ye kadar tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları kendi yararlarına olacaktır. Bilindiği gibi ÇKS kaydı olmayan çiftçilerin desteklerden yararlanmaları mümkün değildir."

Bayraktar, eylülde başlayan 2018 yılı ÇKS başvurularının ise 30 Haziran 2018'e kadar devam edeceğinin altını çizdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.