Üç kafadar, upuzun yol

Üç kafadar, upuzun yol
Sinan Akın ve Serdar Kepenek, çocukluktan beri hayalleri olan Türkiye turuna ilginç bir şekilde başladı. İki kafadar, hayvan hakları için Eska’yı da yanlarına alarak hep birlikte uzun bir yolculuğa çıktı

İstanbul’da yaşayan Sinan Akın ve Serdar Kepenek, çocukluktan beri hayalini kurdukları Türkiye turuna ilginç bir şekilde çıktı. İki kafadar, bulup beslemeye başladıkları Sibirya Kurdu cinsi Eska ile birlikte İstanbul’dan pedallayarak yola çıktı. “İki pedal dört pati” sloganıyla yollara düşen gençler, önceki gün de Konya’daydı.

‘UZUN ZAMANDIR HAYALİMİZDİ’

Çocukluk arkadaşı olan 25 yaşlarındaki Sinan ve Serdar, bisikletle Türkiye turunun çocukluktan beri hayalleri olduğunu söyledi. Kafadarlar, “Bisiklet turu bizim çocukluktan hayalimiz. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Yaklaşık 3 ay önce İstanbul’dan yola çıktık. Kırıkkale, Edirne, Çanakkale derken sahilden güneye kadar indik. Şimdi rotamızda İç Anadolu var. Isparta, Burdur, Denizli, Afyon derken Karadeniz’den ve doğuya kadar gitmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandılar.

BİR YANDAN DA HAYVANLARI BESLİYORLAR

Kafadarlar, bisiklet turunun yanı sıra sokakta gördükleri hayvanları da besliyorlar. Sinan, çocukluktan beri hayvanları çok sevdiğini ifade ederek, “Türkiye turu çocukluk hayallerimizden biriydi. Bir köpek sahibi olmak da en büyük hallerimden biriydi. Birçok şeyden dolayı olmadı. Ama en sonunda Eska’yı bulduk. İkisi birlikte neden olmasın diye düşündük. Çünkü bisiklet ve hayvan hakları en hassas noktalardan biri... Bunun doğruluğunu ve yapılabilirliğini göstermek bizi çok mutlu ediyor” dedi.

‘HEDEFİMİZ 1 TON MAMA DAĞITMAK’

Sinan, “Şu ana kadar 400 kiloya yakın mama dağıttık. Bazı projeler üzerinden bize bağış geliyor. Şu an için mama elimizde yok. Mama buldukça dağıtıyoruz. Hedefimiz 1 tona yakın mama dağıtmak” diye konuştu.

SPONSOR DESTEĞİ BEKLİYORLAR

İki kafalar, sponsor desteğine ihtiyaçları olduğunu da belirterek, “Bu bizim kendi sosyal projemiz. Hayvan hakları ve bisiklet için pedallıyoruz. Türkiye’de ilki başarmak zor. Turu bitirmeyi hedefliyoruz. Ama bir sponsorumuz olursa turu daha sağlıklı tamamlayabiliriz. Sponsor geldiği zaman onun aracılığıyla birçok çevreye sahip olabiliyorsunuz” dedi.

Haber: Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum