Uçurum var: İşte Konyaspor'un gelir-gider dengesi

Uçurum var: İşte Konyaspor'un gelir-gider dengesi
 Muhabir
Basın Sözcüsü Yunus Derabağ taraftarların sorularını yanıtladı

Süper Lig ekibi Tümosn Konyaspor Basın Sözcüsü Yunus Derabağ taraftar grubunun sosyal medya yayın organı Nalçacılılar TV’de açıklamalarda bulundu. İşte Derabağ'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar:

TRANSFER

Transferde hem maddi hem de takıma faydalı olacak transferler yapmaya çalıştık. Kulübe uzun yıllar maddi yük getirecek transferlerden kaçındık.

GELİR-GİDER

Finansal açık çok ciddi. Kulübün yıllık gideri, eğer yapmış olduğunuz transferler doğruysa, olmadı gönder yenisini al yapmazsanız, 500-550 milyon TL. Gelir ise 200 milyon TL civarlarında. Bu da sportif başarı olur da reklamı iyi alırsanız. Şu ana kadar ödediğimiz borç 200 milyonu buldu. Yüzde 80-90’ı da yöneticilerin verdiği parayla oldu.

Basın Sözcüsü Yunus Derabağ, Nalçacılılar TV’de açıklamalarda bulundu.

ŞİRKETLEŞME

Şirketleşeceğiz ama nasıl şirketleşeceğiz? Kulübün borcu belli, geliri belli. Neyi satacağız? Eksideyiz. Siz alır mısınız? Sportif başarı ve borcu yendikten sonra hemen buna başlanılması gerekiyor ama şu anda değil. Artık kulübün kendi ayakları üzerinde durabilmesi gerekiyor.

ALTYAPI

Altyapı çok önemli ama bu borçlardan dolayı altyapıya önem veremiyorsunuz. Ömer Korkmaz’ın da en önemli hayali altyapı.

EMMANUEL BOATENG’İN OYNAMAMASI

Hocanın vereceği karar. Mutlaka oynatmak için aldık. Uzun sıra oynamadığı için Allah korusun saha koyduğunuz zaman sakatlık riski var. Gökhan Töre’yi aldık mesela 3 ay uzak kaldı. Hoca bu riski almadığı için oynatmadığını düşünüyorum.

YUNUS MALLI’YA ELEŞTİRİLER

Yunus Mallı hakkında çok yorum var. Tekrar kazanabilmek için sahaya sundu. Antep maçında iyiydi. Hoca oyuncuyu kazandığını düşünmüş ama Başakşehir maçında yeterli performansı sergileyemedi. Kulübe değer katıp katmadığı hocanın fikri ama bir anda da atmamınız lazım. Belki katkı sağlayacak belki satacağız, para kazandıracak. Sonuçta bizim oyuncumuz.

FUTBOLCULAR DA ÇOK ÜZGÜN

Kazanabileceğimiz çok maç kaybettik. Alanyaspor maçında yediğimiz gol bir tanesi kesinlikle penaltı değildi. Öbür gol bariz ofsayttı yarı otomatik ofsayt o maçta olsaydı o maçtan galip gelmiştik. İstanbulspor maçında sistem bize denk geldi. Tırnak farkıyla ofsayt oldu. Galip gelebilirdik. Futbolcular da insan moralize oldu. Başakşehir maçını tutmak istediler ama tutamadık. Sadece Yunus Mallı’ya yüklenmemek lazım. Psikolojide önemli. Çok üzüldük. Perişan olduk. Ağlayanlar oldu. Futbolcular da perişan oldu. Maçtan sonra soyunma odasına gitmek istedik. Futbolcular çok üzgün, çok perişan haberi geldi.

OMEROVİC

Omerovic geldi bir gün sonra Göztepe ile oynadık. Kendisine güveniyorum. Konyaspor’a çok katkısı olacağına inanıyorum. Teklifimiz sonrası çok duygulandı. Para pul önemli değil dedi. Destek olmamız lazım. 4. hoca alamayız.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.