Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları
Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünce, uluslararası çapta düzenlenen "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları"na bu yıl 351 bin 820 kişi başvurdu

ANKARA (AA) - Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünce, dünya çapında katılımla düzenlenen "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları"na bu yıl 351 bin 820 kişi müracaatta bulundu.

Kulüp Başkanı Adem Öztürk yaptığı yazılı açıklamada, yarışmaya belirlenen sınav yerlerinde katılmak isteyenler için başvuruların tamamlandığını, online olarak sınava katılmak isteyenler için ise başvuruların "ufkayolculuk.com" sitesinden 29 Mart'ta kadar yapılabileceğini belirtti.

Yarışmaya katılım oranının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Öztürk, 351 bin 820 katılımcıdan başarılı olanlara umre seyahati, tablet bilgisayar ve 15 bin lira para ödülü verileceğini bildirdi.

- Sınav İngilizce de yapılacak

Her Müslüman'ın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesini amaçlayan yarışma, bu yıl Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar tarafından, "İmam Nevevi’nin Riyazü's Salihin" isimli eserden yarışmaya özel derlenen "Riyazü's Salihin'den 1001 Hadis Seçkisi" adlı kitap üzerinden yapılacak.

Son Peygamber Platformu'nun proje ortağı olduğu yarışmayla, gençlerin bedensel, zihinsel olarak sağlıklı, zinde, milli, manevi, ahlaki, sosyal ve kültürel değerlere bağlı nesiller olarak yetişmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olma özelliğine sahip etkinlik, Türkiye'de Türkçe, dünya genelinde ise internet üzerinden İngilizce olarak yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.