Uganda'daki devlet başkanı seçimi

Uganda'daki devlet başkanı seçimi
Muhalif lider Besigye'nin ev hapsinde olduğu açıklandı

KAMPALA (AA) - Uganda'da 18 Şubat'ta yapılan devlet başkanı seçimleri için aday olan muhalif lider Kizza Besigye'nin ev hapsinde olduğu bildirildi.

Uganda polisi sözcü Fred Enanga, ana muhalefet partisi lideri Besigye'nin, olası protestoları önlemek için ev hapsinde tutulduğunu belirtti.

Enanga, ülkede daha fazla huzursuzluğun çıkmaması için, Besigye'ye yönelik "önleyici tedbirler" alındığını dile getirdi.

Ana muhalefet partisi, Demokratik Değişim Forumu (FDC) sözcülerinden Semujju Nganda, dün Besigye'nin parti genel merkezinde gözaltına alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü belirtmişti.

FDC genel merkezinin, ağır silahlarla donatılmış polis ekipleri tarafından kuşatıldığını bildiren Nganda, polisin toplanan kalabalığı dağıtmak için helikopterden göz yaşartıcı gaz sıktığını söylemişti.

Son üç seçimde başarılı olamayan muhalefetteki Demokratik Değişim Forumu (FDC) lideri Kizza Besigye, geçen hafta içinde birkaç kez gözaltına alınmıştı. Besigye'nin destekçilerini dağıtmak için polisin plastik mermi kullanması sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti.

Museveni'nin 30 yıldır iktidarda olduğu ülkede yaklaşık 15 milyon Ugandalı, yeni devlet başkanını seçmek için oy kullandı. Çok partili sisteme geçilen 2005 yılından bu yana Ugandalılar üçüncü kez sandık başına gitti.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.