Uğur Şahin ve Özlem Türeci, ADD'nin ödülünü reddetti

Uğur Şahin ve  Özlem Türeci, ADD'nin ödülünü reddetti
Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, ADD tarafından "Yılın Atatürkçüsü" adıyla verilen ödülü reddetti.

Koronavirüs aşısı BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından verilen Yılın Atatürkçüsü ödülü için seçildi. Şahin ve Türeci, bu ödülü almayı kabul etti ve bir yazı ile bunu derneğe bildirdi. İkili ayrıca, Türkiye'de ödülü kendileri adına alması için ismi de belirleyerek derneğe bildirdi.

'SADECE BİLİM KURULUŞLARINDAN ÖDÜL ALABİLİRİZ'

Fakat 3 günlük bir sürenin ardından derneğe Almanya'dan bir yazı daha gönderildi. Türeci ve Şahin, bu kez yazılarında ödülü kabul edemeyeceklerini ifade etti. Türeci ve Şahin, kendilerinin bilim insanları olduklarını ve sadece bilim kuruluşları ve benzer derneklerden ödül kabul etmelerinin doğru olacağını belirtti.

RESİMLERİNİN EURO BANKNOTLARINA BASILMASI ÖNERİLDİ

Öte yandan Ttedavüle sürülüşünün 20’inci yılında yeniden tasarlanmasına karar verilen euro banknotlarından birinde BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin fotoğrafının yer alması istendi.AP'nin Alman üyesi Hür Demokrat Partili (FDP) Moritz Körner, Şahin ve Türeci'nin fotoğraflarının banknotlardan birinin üzerine basılmasını istedi.Körner BioNTech'in koronavirüs aşısı geliştirmede gösterdiği başarı ile milyonlarca Avrupalının hayatını kurtardığını ifade ederek, "Onların (Türeci ve Şahin çiftinin) yaşam yolu, entegrasyon, yükseliş, girişimcilik, bilimsel mükemmellik ve açık bir göç toplumunun potansiyeli hakkında etkileyici bir hikayedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.