Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko Ankara’da

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko Ankara’da
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko’yu resmi törenle karşıladı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmi törenle karşıladı.

Poroşenko’yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin önündeki caddede karşılayan süvariler, konuk Devlet Başkanı'na protokol kapısına kadar eşlik etti. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Poroşenko’yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Poroşenko'nun tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Poroşenko, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı Türkçe, "Merhaba asker" diyerek selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve Poroşenko merdivenlerde Türkiye ve Ukrayna bayrakları önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi.

Karşılama törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da katıldı.

Ukrayna heyetinde, Kırım Tatar Türklerinin Lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da yer aldı.

Erdoğan ve Poroşenko, karşılamanın ardından baş başa görüşmeye geçti. Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Poroşenko, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey oturumuna katılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.