Ukrayna'da hükümet krizi

Ukrayna'da hükümet krizi
Devletin zirvesi G-7 ülkelerinin büyükelçileri ile toplantı yaptı-G-7 büyükelçileri Ukrayna’ya ‘birlik’ mesajı verdi

KİEV (AA) - Ülkede yaşanan hükümet krizi nedeniyle, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Başbakan Arseniy Yatsenyuk ve Parlamento Başkanı Vladimir Groysman G-7 ülkelerinin Ukrayna'da bulunan büyükelçileri ile toplantı yaptı.

Devlet Başkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada Poroşenko, hükümetin halkın beklediği reformları kararlı bir şekilde hayata geçirmeye devam edeceğini belirtti. Bunun için hükümetin hızlı bir çalışma yapması gerektiğine işaret eden Poroşenko, "Reformların sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için oluşturulan mevcut kadro işbaşında kalmaya devam etmelidir" diye konuştu.

G-7 ülkeleri büyükelçilerinin ise Rus saldırganlığının yaşandığı bir dönemde, Ukrayna iktidarının birliğini ve beraberliğini koruması gerektiğini vurguladıkları aktarıldı.

Unian Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre ise Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Ayvaras Abromaviçus’un istifa kararını açıklaması nedeniyle G-7 ülkelerinin (ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya, Almanya ve Japonya) büyükelçileri ile Ukrayna yönetiminin bir araya geldiği belirtildi.

Japonya Büyükelçisi Shigeki Summe toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Bakan Abromaviçus’un istifasını tartıştık. Devlet Başkanı, Başbakan ve Parlamento Başkanı reformlar üzerinde birlik olup çalışacaklarını vurguladılar" dedi.

Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Ayvaras Abromaviçus, 3 Şubat tarihinde ekibiyle birlikte bakanlığın işlerine dışarıdan müdahale edildiği ve reformların engellendiği gerekçesiyle istifa kararı aldığını duyurmuş, hemen ertesi günü kararının Parlamento’da onaylanmasını istemişti.

Başbakan Arseniy Yatsenyuk ise Bakan Abromaviçus’un görevinde kalarak, reformları hayata geçirmeye devam edeceğini söylemişti.

Aynı gün 10 farklı ülkenin büyükelçisi bir açıklama yaparak, Abromaviçus’u başarılı bulduklarını belirtmiş, ülkede bir hükümet krizi yaşanmadan reformların devam etmesi önerisinde bulunmuşlardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.