Ukrayna'da hükümet krizi

Ukrayna'da hükümet krizi
Devlet Başkanı Poroşenko:-"Şu durumda hiçbir şekilde erken seçime izin veremeyeceğimi ve vermeyeceğimi vurgulamak istiyorum''

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkede erken seçime izin vermeyeceğini söyledi.

Poroşenko, Aspen Enstitüsü temsilcilerini kabulünde yaptığı konuşmada, parlamento ve koalisyonun birlikte, hükümetin yükünü taşımakla sorumlu olduğunu bildirdi.

Koalisyon partilerine başbakan adayı, bakanlar kurulu adaylarını ve reform programlarını belirlemeleri çağrısında bulunan Poroşenko, “Şu durumda hiçbir şekilde erken seçime izin veremeyeceğimi ve vermeyeceğimi vurgulamak istiyorum. Siyasi liderler aslında bulanık suda balık tutmaya çalışıyor, aslında onlar erken seçim için çalışıyorlar. Bizim buna zamanımız yok. Çünkü bu, altı ay icraat yapmama ve popülizm demektir. Parlamentonun yokluğu demektir. Bu parlamento ile çalışmayı öğrenmek gerekir” ifadesini kullandı.

Parlamentoda 16 Şubat’ta hükümet aleyhinde verilen gensorunun reddedilmesinin ardından, koalisyonu oluşturan Batkivshçina ve Samopomoç partilerinin de desteğini çekmesiyle Yatsenyuk hükümeti parlamentoda çoğunluğu kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.