Ukrayna'da terörle mücadele

Ukrayna'da terörle mücadele
Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, geçen yıl çoğunluğu Rusya'da hazırlanmış iki yüzden fazla terör saldırısını önlediklerini açıkladı

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, geçen yıl Ukrayna’ya yönelik, çoğunluğu Rusya’da hazırlanmış iki yüzden fazla terör saldırısını önlediklerini bildirdi.

Poroşenko, Ukrayna Güvenlik Servisinin (SBU) 24. yıl kutlama programında yaptığı konuşmada, geçen yıl Ukrayna’da iki yüzden fazla terör saldırısı hazırlığı tespit ettiklerini ve engellediklerini kaydetti.

Bu terör saldırılarını organize edenlerin çoğunluğunun hazırlıklarını Rusya’nın Rostov ve Belgorod bölgesinde gerçekleştirdiklerini belirten Poroşenko, “Terör saldırıları Kiev, Odessa, Nikolayev, Herson, Zaparojya ve Lvov’da Ukraynalı vatandaşları korkutmak için planlanmıştı. Amaçları ülkeyi korkutma, dış politikada istikrarsızlaştırma. Onlar bugün bizim ülkemize karşı yapılan hibrit savaşının ana unsurlarıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.