Ukraynalı pilot ve milletvekili Savçenko'nun durumu

Ukraynalı pilot ve milletvekili Savçenko'nun durumu
Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: - "Nadejda'nın serbest kalmasını sağlayacak bir formül üzerinde anlaştığımızı düşünüyorum"

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukraynalı pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko’nun serbest kalmasını sağlayacak belli bir plan üzerinde anlaşmaya vardıklarını düşündüğünü bildirdi.

Poroşenko, Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Putin ile yaptığı telefon görüşmesine değinerek "Nadejda'nın serbest kalmasını sağlayacak bir formül üzerinde anlaştığımızı düşünüyorum. Biliyorsunuz, dün mahkeme Rus istihbaratçılar hakkında karar verdi ve bu karar takas mekanizmasının işlemesi için belli imkanlar açıyor” ifadesini kullandı.

Savçenko’nun annesi ve kız kardeşiyle görüşeceğini belirten Poroşenko, devlet başkanlığı uçağının Savçenko’yu Ukrayna’ya getirmek için hazır olduğunu kaydetti.

- Kremlin görüşmenin detayını vermedi

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Poroşenko'nun, Savçenko hakkında konuştuklarını söyledi ancak görüşmenin içeriğine dair detay vermedi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova da Savçenko ve Ukrayna'da yargılanarak 14 yıl hapis cezasına çarptırılan iki Rus vatandaşı hakkındaki konuların "hukuk tabanında" çözüleceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.