- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Coşkunyürek:

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Coşkunyürek:
"Küresel güç olma yolunda adım adım ilerliyoruz"

MUĞLA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek,Türkiye'nin iklimini bozmak isteyenlerin olduğunu belirterek, "Küresel bir güç olma yolunda adım adım ilerliyoruz." dedi.

Coşkunyürek, AK Parti Milas Teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana, bağlı olduğu bakanlığın 230 milyar lira değerinde yatırım yaptığını söyledi.

Bu yatırımlar için bazılarının "Zaten olacaktı, olması lazımdı" diyebileceğini dile getiren Coşkunyürek, "Benim yaşımda olan ve benden yaşlı olan birçok büyüğüm bilir ki Türkiye'de bunları hayal etmek mümkün değildi. Denizin altından delineceğini 150-200 yıl önce hayal etmişler ama o hayali biz gerçekleştirdik. Bu işler hayalle, heyecanla, aşkla başladı. İlk günkü aşkla yola devam ediyoruz. Devam etmek de zorundayız. Mutlaka başarılı olmak zorundayız." diye konuştu.

Coşkunyürek, Türkiye'nin dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmesi için çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, önceki dönemlerde devletin 3 cente muhtaç olduğunu, düşük miktardaki paralar için borçlanma yoluna gittiğini anımsattı.

Türkiye'nin yatırımlarının diğer ülkeler tarafından ilgiyle takip edildiğini vurgulayan Coşkunyürek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin iklimini bozmak isteyenler var. Önceden 7 düvel diyorduk, şimdi 77 düvele çıktı. Küresel bir güç olma yolunda adım adım ilerliyoruz. Bunu birilerini ezmek, sömürmek için yapmıyoruz. Benim ecdadım böyle yapmamış."

Ecdadın sömürmek için gitmediğini, medeniyet götürdüğünü, hizmet götürdüğünü belirten Coşkunyürek, "Şimdi biz de hizmet götüreceğiz. TOKİ modelini soranlar var. Havalimanlarımızı soranlar var. 'Kara yollarını nasıl hızlı yaptınız' diyorlar. Bunları öğretmemiz lazım." dedi.

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek, daha sonra ilçede Üçyol, Güllük ve Boğaziçi mevkilerinde devam eden kavşak çalışmalarını inceledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.