Ülkü-Bir’den kodlama eğitimi

Ülkü-Bir’den kodlama eğitimi
Ülkücü Eğitimciler Birliği Derneği (Ülkü-Bir) Genel Merkezinin Mevlana Kalkınma Ajansının (MEVKA) desteğiyle hazırladığı Algoritma ve Kodlama Eğitimi açılış programı Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konfera

Programa MHP İl Başkanı Murat Çiçek, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Yapıcı, Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Mustafa Taha Çini, MEVKA uzmanları ve kursiyer öğretmenler katıldı.

Ülkü-Bir Genel Başkanı Fatih Çakmaktepe, “Ülkü-Bir olarak dünyada ve ülkemizde meydana gelen değişim ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Hızla gelişen bilim ve teknoloji; bireylerin ve toplumların geleceğini, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma ve üretme biçimlerini etkilemektedir. Ülkelerin gelişmesi için sadece ekonomi, sanayi, yönetim gibi alanlardaki gelişmeler yeterli olmamaktadır. Şu an ekonomik olarak yaşadığımız buhranlı günlerin aşılmasında bizlere çok fayda sağlayacak dış ticaretin gelişmesi ve ihracatlarımızda sürdürebilir küresel rekabet gücümüzün artırılması için katma değeri yüksek ürünlerimizin olması gerekmektedir. Ancak mevcut ihraç ürünlerimizin birçoğu maalesef teknolojik olarak fakir ürünlerden müteşekkildir. Teknolojik ürünlerimizi zenginleştirebilmede en kıymetli girdi ise bilgidir. Bilgi toplumu olmayı bu yüzden özümsemeliyiz. Bu nitelikte bir toplum için de bilgili ve iyi yetişmiş insanlarla beraber teknolojiye de gereksinim duyulmaktadır. Teknoloji ve bilgisayarlar ile etkileşim içinde olduğumuz bir dünyada kodlamayı öğrenmek demek, bu hizmetlerin nasıl çalıştığını anlamak demektir. Bilişimsel ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek demektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Dr. Öğretim Üyesi Ali Osman Çıbıkdiken tarafından verilen algoritma ve kodlama eğitimine geçildi. Dört grup halinde beş gün sürecek eğitimlerde kursiyer öğretmenler günde üçer saat ders alacak. 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.