Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi
Zirvenin açılışında, ocak ayında vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç'un hayat hikayesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı - Çelik Motor Genel Müdürü Koçak:- ''Araç kiralama sektörü daha önceki yıllarda olduğu gibi çift haneli büyüyerek t

BURSA (AA) - Bursa'da 5'incisi düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi, açılış töreniyle başladı.

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından Grand Yazıcı Otel'de organize edilen zirvenin açılışında konuşan Capital & Ekonomist Yayın Direktörü Mehmet Rauf Ateş, yakın zamanda gerçekleşen kimi olaylar ve özellikle Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşananlar nedeniyle bazı katılımcıların programlara gelemediğini söyledi.

Ateş, buna rağmen yine de büyük bir katılımla organizasyonu başlattıklarını dile getirerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra, ocak ayında vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un hayat hikayesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Toplantıda konuşan Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, zirvenin bu yıl 5'incisinin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Koçak, 5 yıldır ekonomi dünyasının nabzını tutan bu etkinliğe destek vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da dünyadan ve Türkiye'den önemli konuşmalar yer alıyor. Her biri oturumda işlenecek konu başlıklarının ortak paydasında Türkiye ekonomisine katkıda bulunarak, ülkemizi dünya liginde hak ettiği konuşmak var. Biz de Garenta olarak araç kiralama sektöründe benzer bir vizyona sahibiz. Araç kiralama sektörü daha önceki yıllarda olduğu gibi çift haneli büyüyerek toplamda 300 bin adetlik bir büyümeye ulaştı. 2015 yılında Türkiye'de satılan binek otomobillerin yaklaşık yüzde 20'sine denk gelen 130 bin otomobil, kiralama şirketleri tarafından satın alındı. Batı Avrupa ortalamasının yüzde 50 düzeyinde olduğu düşünülürse kiralama sektörü çok yakın bir gelecekte yılda 350 binin üzerinde otomobil satın alacak büyüklüğe ulaşacaktır.''

Koçak, satın almanın alternatifi olan araç kiralamanın hem zaman hem de işletme sermayesi yönetimi bakımından şirketlere önemli avantajlar sağladığına değindi.

Gerek ülke ekonomisinde cari açığın kontrolü gerekse Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) sermayesinin güçlendirilmesine imkan verecek ticari araç kiralamalarının yeniden mümkün hale getirilmesinin önemine işaret eden Koçak, "2016 yılının başında kendi içimizde önemli bir gelişim gösterdik. Tüm kiralama operasyonumuzu bundan 1,5 yıl önce günlük araç kiralama markası olarak faaliyetine başlayan ve kısa sürede sektör ikincisi olmayı başaran Garenta çatı markası altında birleştirdik" ifadelerini kullandı.

Yeniden yapılanma ile yılda farklı markalardan 16 bin otomobil, 13 bin kullanılmış otomobilin yeniden satışını gerçekleştiren ve toplamda 30 bin araç parkını yöneten bir büyüklüğe ulaştıklarını anlatan Koçak, 2010 yılından bu yana 6 yılda 6 kat büyüdüklerini ve bu yükselişi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.