Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi
Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kurdoğlu:- "Türkiye'nin geleceğine çok inanıyorum. Önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Genç, dinamik, girişimci ruhu olan bir nüfus var. Jeopolitik anlamda şu anda belki dezavantaj gibi görünen konumumuzun, orta uzun vad

BURSA (AA) - Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu, Türkiye'nin geleceğine inancını dile getirerek, " Önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Genç, dinamik, girişimci ruhu olan bir nüfus var. Jeopolitik anlamda şu anda belki dezavantaj gibi görünen konumumuzun, orta uzun vade ekonomik anlamda da avantajlı bir konumda olduğunu düşünüyorum." dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin, moderatörlüğünü Türk Telekom Kurumsal İş Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Ali Akarca'nın yaptığı "Türkiye 2023: Büyüme Nereden Gelecek?" oturumunda konuşan Kurdoğlu, Türkiye'nin geleceğini olumlu gördüğünü söyledi.

Ülkenin emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Kurdoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin geleceğine çok inanıyorum. Önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Genç, dinamik, girişimci ruhu olan bir nüfus var. Jeopolitik anlamda şu anda belki dezavantaj gibi görünen konumumuzun, orta uzun vade ekonomik anlamda da avantajlı bir konumda olduğunu düşünüyorum. Türk şirketlerinin de önünün çok açık olduğuna inanıyorum. 'Keşfedilecek her şey keşfedildi, ekleyecek bir şeyimiz yok' diye düşünmemiz lazım. Türkiye'nin en üst seviye ekonomik noktalara ulaşabilecek potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Türkiye yapısal, sektörel reformlarını yapmak zorunda. Tabii bunu yaparken dünyanın bu işi en yapmış ülkelerinden ilham kaynağı alarak, belki de şu anki çağımıza da belli bir adaptasyonunu gerçekleştirerek yapmak zorunda. Bu, olmazsa olmaz bir şey."

- "Coğrafya itibarıyla çok avantajlı bir yerdeyiz"

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman da başarı için toplu hareket etmenin önemine dikkati çekti.

Türk şirketlerinin yurt dışındaki performansıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kutman, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki şirketler yurt dışında başarısız. Bunu açık şekilde söylemek lazım. Burada şunu hissettim, konuşuyoruz ama sanki gerçekleri hissetsek de söyleyemiyoruz birbirimize. Türkiye'nin durumu bugün hiç sanıldığı kadar iyi değil yurt dışında, bunu kabul etmek lazım. Bunu değiştirmek için de neler yapmak gerekiyor, onları konuşmak lazım. Bu paneldeki bütün şirketler çok başarılı. Biz de 12 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Ülke olarak bulunduğumuz konum, coğrafya itibarıyla çok avantajlı bir yerdeyiz. Allah vergisi, bunu değiştiremeyiz. Bu durumun yurt dışında müspet algılanması için hakikaten el birliği, gönül birliğiyle toplu hareket etmemiz lazım."

- "Her şey inşaat sektörü ile canlanabilir"

Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, 2023 yılı ve sonrasında lider sektörün inşaat olacağını ifade etti. İnşaat sektörünün, bütün sektörleri ayağa kaldırdığını dile getiren Kamışlı, "Demir çelik, çimento, plastik, kimya, tekstil, limanlar, her şey inşaat sektörü ile canlanabilir. Türkiye'de sıkıntılar olabilir ama inşaatla ilgili faaliyetler özellikle bu üçüncü havaalanı işi çok önemli. Köprüler, viyadükler, tüneller... Bunlar ne kadar çok olursa bunların servisleri, AVM'leri daha fazla mal satar. Daha fazla arabalar hareket eder." ifadelerini kullandı.

YDA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ise topyekun kalkınmanın önemine işaret etti. Arslan, ülkeyi iyi günlerin beklediğine inandığını söyleyerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin geleceğinden son derece umutluyum. Yatırımlarımıza hiç ara vermedik. Hızlı bir şekilde de devam ediyoruz. Bütün enerji hatları, yolları, rotaları Türkiye'ye çıkıyor, bunu unutmayalım. Bu millet gerçekten çok çalışkan millet, müteşebbis bir milletiz. Havalimanı sayımız 25'ti, 55'e çıktı. Demiryolu yatırımları, üçüncü boğaz köprüsü tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandıracak bir proje. Bundan hepimiz istifade edeceğiz. Kendimize haksızlık etmeyelim, bizler aslında çok şeyleri başardık. Hiçbir rahmet, zorluksuz olmaz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.