ULUSAL HİPPOTERAPİ KONGRESİ TAMAMLANDI

ULUSAL HİPPOTERAPİ KONGRESİ TAMAMLANDI
Uluslararası Katılımlı  II’nci Ulusal Hippoterapi Kongresi tamamlandı. İlkine ev sahipliği yapan SOBE , II’nci Ulusal Hippoterapi Kongresi’ne de katıldı.

Kartepe Belediyesi ve KOÜ tarafından düzenlenen ve  iki gün süren II’nci Ulusal Hippoterapi Kongresi, KOÜ Derbent Uygulama Oteli’nde sona erdi. Uluslararası Katılımlı Birinci Ulusal Hippoterapi Kongresi, Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve SOBE Vakfı işbirliği ile Konya’da yapılmıştı.

Derbent Oteli’nde yapılan II’nci kongrenin ilk gününde, ev sahipliğini Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez yaparken, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ziya Yalçınkaya, Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Dr.Harun Arslan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

hippoterapi_kongresi-(2).jpg

İki gün boyunca süren kongrede KOÜ Kartepe Atçılık MYO Müdürü ve kongre başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdener Balıkçı başkanlığında bilimsel sunumlar yapıldı. Ulusal ve uluslar arası birçok akademisyenin katıldığı kongrede; Hippoterapi uygulamasında görev dağılımı ve sorumluluklar, Hippoterapi uygulamasında her yönden atın değerlendirilmesi, Serebral Palsililerde ata binmekten yürümeye, Serebral Palsi, Nöroplastisite ve Rehabilitasyon, Serebral Paslsililerde gövde stabilizasyonu, Selebral Palsi’de Hippoterapi uygulaması, Gemlik atı ırkının atçılıkta ki yeri ve terapiye uygunluğu, üniversitelerde Hippoterapi eğitiminin önemi ve uygulaması, otizm ve Hippoterapi, Hippoterapinin farklı hasta gruplarında uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi konularında katılımcılara bilgi verildi.

Ayrıca II’nci Ulusal Hippoterapi Kongresi’ne KOÜ Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Fiz.Tıp ve Reh. Prof.Dr.Nigar Dursun, KOÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri, Fiz.Tıp ve Reh. Yrd. Doç. Dr. Ilgın Sade, KOÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri, Fiz.Tıp ve Reh. Prof. Dr. Erbil Dursun, İş.Uğr.Tek.Musa Eyüpoğlu, KOÜ’nden Yrd. Doç. Dr. Murat İnanır katılarak alanları hakkında katılımcılara sunum yaptılar.

Kongre'ye Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi adına Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ziya Yalçınkaya katıldı.

hippoterapi_kongresi-(1).jpg
 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.