Uluslararası Adana Film Festivali

Uluslararası Adana Film Festivali
Bu yıl 25'incisi düzenlenecek festival, 22-30 Eylül'de gerçekleştirilecek

ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali'nin 25'incisi bu yıl 22-30 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Festival Komitesinden yapılan açıklamaya göre, festivalde bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Uluslararası Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Film Maratonu bölümleri yer alacak ve onur ödülleri sahiplerini bulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festivalin ülke kültürüne, sinema sanatına ve Adana'nın tanıtımına katkısını büyütmek için imkanları dahilinde ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Festivalin tarihinin belirlenmesiyle geri sayım heyecanın başladığını ifade eden Sözlü, 25. Uluslararası Adana Film Festivali'nin geçmiştekilere oranla daha yoğun, etkili ve renkli geçeceğine inandığını dile getirdi.

Adana Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Halil Avşar da festival tarihinin belirlenmesiyle ses getiren, amaçlarına ulaşan bir festivali hayata geçirebilmek için harekete geçtiklerini kaydetti.

Türk sinemasının kalbinin 22-30 Eylül'de Adana'da atacağını belirten Avşar, Türk sinemasının uluslararası rekabet gücü olan eserlere imza koyabilmesine olanak sağlamak, kaliteyi artırmak ve kentin sesini dünyaya duyurmak için çaba göstermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.