Uluslararası Adli İşbirliği Tasarısı TBMM Genel Kurulunda

Uluslararası Adli İşbirliği Tasarısı TBMM Genel Kurulunda
Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanun Tasarısı'nın birinci bölümü üzerinde görüşmeler devam ediyor

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanun Tasarısı'nın birinci bölümü üzerinde görüşmeler devam ediyor.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, MHP'nin, dün oylaması yapılmayan tasarının 3. maddesindeki "bağlanabilir" ibaresinin "bağlanır" olarak değiştirilmesine ilişkin değişiklik önergesini okuttu.

Bahçekapılı, önce önergeyi oylamaya sunması gerekirken, maddeyi oylamaya sundu. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın uyarması üzerine Bahçekapılı, "Sayın milletvekilleri okuduğum şeyi dinleyin lütfen, önergeyi oylattım" dedi. İtirazlar üzerine Bahçekapılı, tutanakları inceleyeceğini belirterek birleşime ara verdi ve grup başkanvekillerini başkanlık divanının arkasına davet etti.

Aranın ardından Bahçekapılı, tutanakların işin gerçeğini gösterdiğini ifade ederek, "Ben önergeyi okuttuktan sonra önergeyi değil, 3. maddeyi oylarınıza sunmuşum, ondan sonra da önergeyi okuttum diye üstüne üstlük bir de iddia etmişim. Usulen bir usul tartışması yapmak zorundayız" dedi.

Bahçekapılı ardından usul tartışması açtı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün akşamdan beri tartışmanın devam ettiğine dikkati çekerek tutulan tutanakların önemine değindi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat ise Meclisin çalışma trafiği içerisinde zaman zaman benzer hataların geçmişte de yapıldığını hatırlattı. Kubat, "İnsani bir durumdur. İnsanız hepimiz, zaman zaman bu tür hatalar olur." diye konuştu.

Bahçekapılı, gruplara teşekkür ederek, önergeyi yeniden oyladı.

MHP'nin değişiklik önergesi kabul edilmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.