Uluslararası arenadan simit tezgahına

Uluslararası arenadan simit tezgahına
Dünya ve Avrupa’da sayılı başarıları olan Konyalı halterci Fatih Baydar, sporu bıraktıktan sonra simitçide tezgahtarlık yapmaya başladı. Baydar’ın tek bir isteği var, o da milli sporculara sahip çıkılması

Küçük yaşta okulunu bırakarak halter branşına yönelen ve burada milli takıma kadar yükselip Dünya ve Avrupa şampiyonlukları elde eden Konyalı sporcu Fatih Baydar, 2012’de sporu bıraktıktan sonra gündelik işlerde çalışmaya başladı. Baydar ilk olarak otogarda işe girerken, ardından çiğköftecide ve simitçide tezgahtarlık yapmaya başladı. Baydar’ın devletinden ve şehrinden tek bir isteği var, o da milli sporculara sahip çıkılması. Fatih Baydar, hikâyesini Konya Pusula Gazetesi’nden Hasan Yıldırım’a anlattı.

uluslararasi-arenadan.jpg

OTOGARDA İŞE BAŞLADI

2012 yılında Büyükler kategorisinde Avrupa Şampiyonu olan Fatih Baydar, aynı yıl içinde sporu bıraktı. Ailesini geçindirmek için gündelik işlerde çalışmaya başlayan Baydar, ilk olarak Konya otogarda çalıştı. Ardından Konya’da bir çiğköftecide işbaşı yapan milli sporcu, buranın kapatılmasının ardından bu kez başka bir dükkanda, simitçide tezgahtarlık yapmaya başladı.

halterci.jpg

‘MİLLİ SPORCULARA SAHİP ÇIKILMIYOR’

Kendisi gibi birçok milli sporcunun ailesini geçindirmek için gündelik işlerde çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Fatih Baydar, “Türkiye genelinde milli sporculara sahip çıkılmıyor. Milli sporcular olarak bir yerlere gelmek istiyoruz. Benim bir de mezuniyet sorunum var. Ben lise ve üniversite mezunu olamadığım için bu işlerde çalışıyorum. Zamanında okulu bırakarak spora yöneldik. Burada da başarılı olduk. Dünya Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu kazandık. Ülkemizin bayrağını gönlere çıkardık. Fakat şimdi bize destek çıkan kimse yok. Devletimiz o dönemlerde bizleri ödüllendirdi fakat şimdilerde de yakın olmalarını istiyoruz” dedi.

uluslararasi-arenadan-(1).jpg

‘DÜZENLİ BİR İŞ İSTİYORUM’

Şu an için geçim sıkıntısı yaşamadığını ifade eden Baydar, “Daha önce otogarda ve çiğköftecide çalıştım. Allah’a şükür geçim sıkıntısı yaşamıyorum. 1 oğlum ve 1 kızım var. Ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz diyebilirim. Ama daha düzenli bir işim olsun istiyorum. Ben eski bir milli sporcu olarak devletimizden, valimizden, kaymakamımızdan, belediyelerimizden düzenli bir iş istiyorum. İnşallah sesimizi duyan olur” diye konuştu.

Haber: Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.