Uluslararası Çanakkale Buluşması projesi

Uluslararası Çanakkale Buluşması projesi
Çanakkale'de 101 yıl önce düşmana karşı savaşan Balkanlardaki Osmanlı tebaasının çocukları ve torunları proje kapsamında Türkiye'ye geliyor

İSTANBUL (AA) - Çanakkale'de 101 yıl önce düşmana karşı savaşan Balkanlardaki Osmanlı tebaasının çocukları ve torunları "Uluslararası Çanakkale Buluşması" projesi kapsamında Türkiye'ye geliyor.

Eyüp Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kahraman Mehmetçiklerin torunları Eyüp Belediyesi'nin katkılarıyla 2-8 Mayıs tarihlerinde Çanakkale'yi ziyaret edip dedelerine Fatiha okuyacak. Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Eyüp Belediyesi tarafından desteklenen, Uluslararası Çanakkale Buluşması projesi kapsamında, Balkanlardan gelip Çanakkale'de şehit ve gazi olan Osmanlı tebaasının torunları, 101 yıl sonra dedelerinin kanlarını döktüğü topraklara gelecek.

Bulgaristan, Sırbistan, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya, Karadağ, Arnavutluk'tan 101 şehit ve gazi yakını, 2 Mayıs'ta Eyüp Sultan Camisi'nde mehter takımı ile karşılandıktan sonra namaz kılıp Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın misafiri olacak. Eyüp Belediyesi katkılarıyla İstanbul'da tarihi ve turistik yerlerini de gezecek olan Çanakkale kahramanlarının torunları, daha sonra Çanakkale'ye giderek dedelerinin şehit olduğu toprakları görecek ve dedelerinin mezarları başında dualar edecek. Kafile daha sonra Ankara'da düzenlenen konferans ve panellerde gençlerle buluşacak ve "dedelerinin niçin savaşa katıldıklarını, vatana duydukları hasreti ve Türkiye sevgisini" anlatacak.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.