Uluslararası Elektrikli Taşıt Ve Şarj Teknolojileri Sempozyumu

Uluslararası Elektrikli Taşıt Ve Şarj Teknolojileri Sempozyumu
Derindere Motorlu Araçlar Üretim ve Ar-Ge Direktörü Baykut:

Derindere Motorlu Araçlar Üretim ve Ar-Ge Direktörü Alper Baykut, elektrikli araçlar için halihazırda yan sanayi pazarı oluşmadığını belirterek, bunun Türkiye için büyük avantaj olduğunu söyledi.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesince Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Elektrikli Taşıt ve Şarj Teknolojileri Sempozyumu'nda konuşan Baykut, tek amaçlarının elektrikli araç üretmek olduğunu, 2010 yılından beri de Toyota marka araçlar üzerinde çalışmalara başladıkları anlattı.

21. yüzyılda tek mühendislik faaliyetiyle ortaya konulan ürün ve malzemelerde doyuma ulaşıldığına dikkati çeken Bozkurt, elektromekanik gibi iki-üç mühendislik dalının birleşiminden oluşan teknolojilerde yetişmiş elemana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

"Elektrikli araçlarda başarı sağlanamaması ve yaygınlaşamamasının en büyük nedeni, menzillerinin düşük olması" diyen Bozkurt, şöyle devam etti:

"Fosil yakıtlı araçların aksamları belli standartlarla farklı üreticiler tarafından belli teknoloji faaliyetiyle bir araya getiriliyor. Elektrikli araçlarda böyle bir durum söz konusu değil. Elektrikli araçlar için halihazırda yan sanayi pazarı oluşmuş değil, bu da Türkiye için çok büyük bir avantaj. Türkiye gibi yan sanayisi çok güçlü bir ülkenin de bu konuda çok ciddi yatırım ve teknik elemana ihtiyacı var."

Ulusal Ajansta görevli mesleki projeler uzmanı İlker Saral da elektrikli araçların bakım-onarımıyla ilgili eğitim projelerinde yer almak ve pay sahibi olmanın Türkiye'nin uluslararası alandaki pozisyonunu güçlendirebilmesi açısından çok önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.