Uluslararası Likya-Dalyan Açıksu Yüzme yarışları

Uluslararası Likya-Dalyan Açıksu Yüzme yarışları
Erkekler genel klasmanda Barış Ahmet Yosmaoğlu, bayanlar genel klasmanda Nilay Erkol birinci oldu

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ortaca ilçesinde Likya–Dalyan Spor Kulübü tarafından düzenlenen Uluslararası Likya-Dalyan Açıksu Yüzme yarışları, İztuzu Plajı'nda yapıldı.

"Carettalar ile yüzüyorum" temasıyla düzenlenen yarışmalara erkek ve kadınlarda farklı yaş kategorilerinde yerli ve yabancı 411 sporcu katıldı. 2 bin 140 metrelik parkurda gerçekleştirilen yarışta, yaşları 14 ila 70 arasında değişen katılımcılar birinci olmak için kulaç attı.

Yarışların ardından erkekler genel klasmanda Barış Ahmet Yosmaoğlu, bayanlar genel klasmanda Nilay Erkol birinci oldu.

Yarışmalarda 8 hakem görev alırken, yüzücülerin can güvenliği için 8 motorlu tekne ile 3 de tur teknesi hazır bekletildi. Yarış öncesi İztuzu Plajı'nda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından "Ceza" isimli bomba arama köpeği ile arama yapıldı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Sahil Güvenlik ekipleri de hazır bekletildi.


- Vali Çiçek: "Alternatif turizm çalışmaları artacak"


Muğla Valisi Amir Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm açısından kriz olarak adlandırılan dönemin fırsata çevrilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Dalyan İztuzu Plajı'nda nisan ayında bile yüzme yarışlarının yapıldığını vurgulayan Çiçek, "Amacımız Türkiye ve dünyadaki sporcuları buraya çekmekti. Bu organizasyon ile bunu başardık. Spor turizminin bölgenin tanıtımı açısından önemli katkısı var. Önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı olarak bu organizasyonu yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.


- Evrensel: "Amacımız doğayı sporla birleştirmek"


Likya-Dalyan Spor Kulübü Başkanı Hakan Evrensel ise Türkiye'de 8 noktada yapılmakta olan açık su yüzme yarışının, Dalyan ile birlikte 9 noktaya çıktığını anlattı.

Evrensel, organizasyonun geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, "Amacımız farkındalık yaratarak, bu güzel doğayı sporla birleştirmek. Bu organizasyonun turizme katkı sağlaması da ayrı bir güzellik. Yabancı sporcuların da yer aldığı organizasyonumuzda, önümüzdeki yıl katılımın daha da artmasını öngörüyoruz." şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılan Fransız vatandaşı Matieus Mermillon, 13 senedir Türkiye'de yaşadığını anlattı. Mermillon, "Dalyan çok güzel. Deniz çok temiz. Maalesef Caretta Caretta göremedim. İztuzu çok özel bir yer ve yarış çok güzel geçti. Katıldığım için mutluyum." ifadelerini kullandı.


Uluslararası Likya-Dalyan Açıksu Yüzme yarışları

Uluslararası Likya-Dalyan Açıksu Yüzme yarışları

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.