Uluslararası öğrenciler Akşehir’de

Uluslararası öğrenciler Akşehir’de
YTB uluslararası Öğrenci Akademisi Öğrencileri İçin Akşehir’e gezi düzenlendi

YTB uluslararası Öğrenci Akademisi Öğrencileri İçin Akşehir’e gezi düzenlendi

Konya’da YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi’nde 14 hafta süren eğitimlerini tamamlayan uluslararası öğrenciler için Akşehir gezisi düzenlendi. İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından organize edilen gezide öğrenciler ilçenin tarihi, doğal ve turistik yerlerini görme fırsatı buldu.

iki-dogu-1.jpg

YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya 2021-2022 programı kapsamında İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Akşehir’e gezi düzenlendi. Farklı alanlarda 12 branşta eğitimin verildiği YTB Akademi’ye devam eden uluslararası öğrenciler ve eğitim veren hocaların katıldığı gezide öğrenciler Akşehir’in tarihi, doğal ve turistik yerlerini ziyaret etti.

Gezi hakkında bilgi veren YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya Koordinatörü Fatih Cihat Büyükmatür, “ Uluslararası Öğrenci Akademisi Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) destekleriyle şehrimizin de içerisinde yer aldığı 12 ilimizde gerçekleştiriliyor. 2010 yılından bu yana Konya’da UDEF’e bağlı İki Doğu İki Batı uluslararası Öğrenci Derneği’miz düzenli olarak eğitimler veriyor. Bu yıl da tarihten siyasete, ekonomiden kültür sanata kadar birçok alanda eğitimler düzenlendi. Alanında uzman akademisyenlerin verdiği eğitimleri tamamlayan öğrencilerimiz ile yılın ilk gezisini Akşehir’e gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz Nasreddin Hocayı biliyordu ancak Akşehir ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini, kültürel zenginliklerini bu gezi sayesinde öğrendiler. Gezimiz sırasında öğrencilerimiz ile bir araya gelen Akşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Salih Akkaya’ya nazik ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederiz” İfadelerini kullandı.

iki-dogu-2.jpg

Program hakkında bilgi veren İki Doğu İki Batı Uluslararası öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan ise Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamında Kültür gezilerinin devam edeceğini belirtirken “Şehrimizin ve ülkemizin kültürünün uluslararası öğrencilere aktarılması için ilerleyen günlerde farklı ilçelerimize de ziyaretler gerçekleştireceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.