Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun kendisine vaatlerini açıkladı, siyaset dünyası yıkıldı!

Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun kendisine vaatlerini açıkladı, siyaset dünyası yıkıldı!
2. Turda Kemal Kılıçaroğlu'nu destekleyen Ümit Özdağ, kamuoyuna açıklanmayan pazarlıkta Kılıçdaroğlu'nun kendisine vadettiği makamları açıkladı

Hezimetle ayrıldığı 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi iktidara gelebilmek için masadaki herkese koltuk dağıtan Kemal Kılıçaroğlu'nun Ümit Özdağ'a 3 bakanlık artı MİT müsteşarlığını vermeyi teklif ettiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun masadaki parti liderlerine ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'a vadettiği 7 cumhurbaşkanı yardımcılığından sonra Zafer Parti'ne 4 makam vadettiği iddia edildi.

İddianın sahibi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, T24'e verdiği röportajında Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları yazılı mutabakatı açıkladı.

3 BAKANLIK + MİT MÜSTEŞARLIĞI

Özdağ, "Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık. MİT Başkanı da Zafer Partili olacaktı. Ama o sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakatta var" ifadelerini kullandı.

Her fırsatta kendisini "hesap uzmanı" olarak lanse eden Kılıçdaroğlu, toplam oylarının yüzde 2'yi bile bulmadığı belirtilen masanın 4 küçük partisine verdiği 40 vekille de muhalif parti tabanından ağır eleştiri almıştı.

AÇIKLAMALAR GÜNDEM OLDU

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sözleri siyaset dünyasında gündem oldu. 24 TV'de konuşan Siyaset Bilimci Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, "Sayın Kılıçdaroğlu, son seçimde iktidara gelebilmek için devleti öncelemeden ittifak kurduğu kişilerle birlikte tamamen devlete zarar verici açıklamalar yaptı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.