Ümit Özdağ'ın paylaştığı mahkeme salonu görüntüleri gündem oldu

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki davada tutuklu 10 sanık tahliye edilirken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,'ın paylaştığı mahkeme görüntülerini sosyal medyada olay oldu

Sosyal medyada kullanılan nefret söylemleri nedeniyle toplu halde, zincirleme şekilde, basın ve yayın yoluyla, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açılan 10'u tutuklu 30 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmayı izleyenler arasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile sanık yakınları yer aldı. Kimlik tespiti ve iddianamenin özetinin okunmasının ardından sanık savunmalarına geçildi.

TUTUKLU 10 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Sanık avukatlarının beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu 10 sanığın tahliyesine karar verdi. Ayrıca mahkeme, hakkında adli kontrol kararı olan sanıkların adli kontrol hükümlerini kaldırarak duruşmayı 20 Mayıs'a erteledi.

ÖZDAĞ MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, mahkeme salonundan görüntüleri sosual medya ehsabından paylaştı. Kısa sürede sosyal medyada gündem olan görüntülerde onlarca kişinin mahkeme salonunda slogan attıkları görülüyor.

untitled-2.jpg

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER
Tutuklu sanık Eray Ertürk, 13 yıldır sosyal medya kullandığını, bu zamana kadar paylaşımları nedeniyle hiç ceza almadığını belirtti. Tutuklu sanık Hüseyin Dicle de kullanıcısı olduğu "Militer Doktrin" isimli sosyal medya hesabından, siyasi parti liderlerinin açıklamalarını "son dakika" olarak paylaştığını anlattı. Tutuklu sanık Serkan Kafkas ise gazeteci olduğunu, suç unsuru olduğu iddia edilen paylaşımların basında yer alan haberler olduğunu savundu. Tutuklu sanık Süha Çardaklı da "yalan haber" yapmadığını, siyasi kişilerin söylemlerini alıntılayarak paylaştığını öne sürdü. Duruşmada savunma yapan sanıklar Ümit Yasin Perinçek, Anıl Berkay Çetin, Efe Emirhan Konaşoğlu, Furkan Güngör, Furkan Uludağ, Hikmet Kemal Köse, Kemal Muhammet Karaçuka, Kutluhan Erol, Ramin Saeidi, Murat Erkek, Serdar Sönmez de suçsuz olduklarını öne sürdü.

ssdd.jpg

adasdad.jpg

untitled-1-001.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.