Ümit Şamiloğlu "altın jübile" hedefliyor

Ümit Şamiloğlu "altın jübile" hedefliyor
Milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu: "Yıllarca emek verdiğim bu sporu altın madalyayla bırakmayı arzuluyorum"- "Türk cimnastiğinin buralara gelmesinde, başarılarımın da etkisi olduğuna inanıyorum" - Milli sporcu Önder:- "Olimpiyatlara gitmek en büyük hedefim

ANKARA (AA) - Milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu, kariyerini altın madalyayla sonlandırmayı hedeflediğini söyledi.

İsviçre'nin Bern kentinde, 25-29 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 32. Artistik Cimnastik Erkekler Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Ümit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor hayatını zirvede tamamlamak istediğini belirtti.

Aktif sporculuk kariyerinde 26 yılı geride bırakan Ümit, milli takımın en deneyimli sporcusu olduğunu hatırlatarak, "Yıllarca emek verdiğim bu sporu altın madalyayla bırakmayı arzuluyorum. En son bronz madalya kazandım, onu altına çevirmek boynumuzun borcu" dedi.

Cimnastiğe 9 yaşında başladığını kaydeden 37 yaşındaki sporcu, "Hayatım cimnastikle geçti diyebilirim. Ailemden, yaşamımdan, kendimden fedakarlık yaptım. Sporculuğum bitse de yine bu sporla ilgilenirim çünkü cimnastik beni bırakmaz. Fakat bundan sonraki planlarım arasında antrenörlük yok" diye konuştu.

Ümit, gençlere örnek olmak için gönül verdiği cimnastiğe yöneticilik yaparak hizmet etmek isteğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türk cimnastiğinin buralara gelmesinde başarılarımın da etkisi olduğuna inanıyorum. Bu başarıları, en zor dönemlerde, çok kısıtlı imkanlarla kazandım. Milli forma kutsaldır. Bize yeterince ilgi gösterilmiyor. Yöneticilik bazında yıllardır eksiğimiz vardı. Biz sporcular bu eksikliğin sıkıntısını her zaman yaşadık. Bugün gençler çok şanslı çünkü bu sıkıntıları bizzat kendisi yaşamış bu sporun içinden gelen bir federasyon başkanımız var. Suat Çelen'in bizler için bir avantaj olduğunu her zaman söylüyorum. Ben de bu sıkıntıları bilen birisi olarak hayatımı verdiğim cimnastiğe yönetimsel anlamda daha çok katkı sağlayacağımı düşünüyorum."

Cimnastiğin bugün geldiği noktayla geçmiş arasında büyük farklar olduğunu dile getiren tecrübeli sporcu, "Gençlere en iyi döneme sahip olduklarını söylüyorum. Biz o günleri unutursak, onlar nasıl bir imkana sahip olduklarının farkına varamayacaklar. İyi bir ekibiz. Ağabeyleri olarak onlara çok güveniyorum ve bizlerden çok daha büyük başarılara imza atacaklarına yürekten inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.


- Milli sporcu Ahmet Önder: "Olimpiyatlara gitmek en büyük hedefim"


Milli sporcu Ahmet Önder ise çocukluğunda yaramaz olduğu için ailesinin kendisini cimnastiğe başlattığı belirterek, hedefinin Rio Olimpiyat Oyunları'na gitmek olduğunu söyledi.

İzmir’de 8 yaşında cimnastiğe başladığını anlatan Ahmet, "Aslında bu spora başlamak için geç bir yaş. Hocalarım sayesinde yarışmacı gruba yükselebilmek için günde üç antrenman yapıyordum çünkü bir yeteneğimin olduğunu söylediler. Çok çalışarak kendimi geliştirdim ve kısa sürede arkadaşlarıma yetişerek yarışmalara gitmeye hazır hale geldim" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan World Challenge Cup’da, atlama masasında bronz, barfikste gümüş madalya kazanan milli sporcu, şunları kaydetti:

"Yarışmalarda dört tane final yaptım, ikisinde madalya kazandım. Önümüzde iki tane seçme yarışması var. Rio'da ülkemizi kim temsil edecek bu belli olacak. Olimpiyatlara gitmek en büyük hedefim. Orada ülkemizi temsil edip, madalya kazanmak çocukluk hayalim. Bu hayalimi gerçekleştirmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.