UMMC Ekaterinburg üçüncü şampiyonluk peşinde

UMMC Ekaterinburg üçüncü şampiyonluk peşinde
- Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele edecek Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımı, üçüncü kez şampiyonluğu hedefliyor- 2002-2003 ve 2012-2013 sezonlarında kupayı müzesine götüren, 2014-2015 sezonu

İSTANBUL (AA) - Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'de mücadele edecek Rusya'nın UMMC Ekaterinburg ekibi, üçüncü şampiyonluk için mücadele verecek.

Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Ülker Sports Arena'da yarın başlayacak Dörtlü Final'deki ilk maçında Çek Cumhuriyeti'nden USK Prag ile karşı karşıya gelecek Rus temsilci, geçen sezon finalde yenildiği rakibi karşısında rövanşı almaya çalışacak.

Son yıllarda yaptığı yatırımlarla Avrupa Ligi'nin en güçlü ekiplerinden biri haline gelen UMMC Ekaterinburg, 2002-2003 ve 2012-2013 sezonlarında Avrupa'nın bir numaralı kupasını müzesine götürdü.

Rus ekip geçen sezon Prag'da düzenlenen Dörtlü Final organizasyonunda ev sahibi USK Prag'a finalde yenildi.


- Çeyrek finalde Galatasaray'ı eledi


Avrupa Ligi'nde bu sezon oynadığı 17 maçın 14'nü kazanan Rus ekip, çeyrek finalde Galatasaray'ı eledi.

UMMC Ekaterinburg, grup aşamasında Nadezhda (Rusya), USK Prag (Çek Cumhuriyeti), Wisla Can-Pack (Polonya), Tango Bourges Basket (Fransa), Abdullah Gül Üniversitesi, Castors Braine (Belçika) ve Spar Citylift Girona ile (İspanya) yer aldığı B Grubu'nu 12 galibiyet ve 2 mağlubiyetle lider tamamladı.

Çeyrek finalde Galatasaray ile eşleşen Rus temsilci, oynanan üç maç sonunda sarı-kırmızılıları 2-1'lik seriyle geçerek Dörtlü Final'e yükseldi.


- Kadrosu yıldızlarla dolu


Avrupa Ligi'nde şampiyonluğun en önemli adaylarından olan UMMC Ekaterinburg'un kadrosunda birçok yıldız oyuncu bulunuyor.

Türkiye'de Fenerbahçe ve Galatasaray'da da forma giyen ABD'li Diana Taurasi ile Galatasaray'da önemli başarılara imza atan İspanyol oyuncular Alba Torrens ile Sancho Lyttle da Rus ekibinde görev yapıyor.

Alman başantrenör Olaf Lange yönetimindeki UMMC Ekaterinburg'un kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Elizaveta Komarova, Anna Petrakova, Anastasiia Tochilova, Olga Arteshina, Evgenia Belyakova, Mariia Cherepanova, Deanna Nolan, Natalia Vieru, Sandrine Gruda (Fransa), Sancho Lyttle (İspanya), Nika Baric (Slovenya), Kristi Toliver (ABD), Alba Torrens (İspanya), Diana Taurasi (ABD), Emma Meesseman (Belçika), Brittney Griner (ABD).


- Sezonun en skoreri


UMMC Ekaterinburg, Avrupa Ligi'nde sezonun en skorer takımı olarak dikkati çekiyor.

Avrupa Ligi'nde bu sezon 17 karşılaşma oynayan Rus ekibi, maç başına 74,4 sayı ortalamasıyla ilk sırada yer aldı.

UMMC Ekaterinburg'un yıldız oyuncusu Diana Taurasi maç başına 20,8 sayı ortalamasıyla Avrupa Ligi'nin en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor. Taurasi aynı zamanda 4,3 ortalamayla takımının en fazla asist yapan oyuncusu da oldu.

UMMC Ekaterinburg'da Sancho Lyttle da 7,2 ribaunt ortalamayla öne çıktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.