"Umut yolculuğu"ndan geride kalanlar temizleniyor

"Umut yolculuğu"ndan geride kalanlar temizleniyor
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için günlerce sahillerde bekleyen yabancı uyruklulardan geriye kalan atıklar, belediye ekiplerince temizleniyor

Çanakkale'nin Ayvacık Belediyesi ekipleri, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için sahillerde günlerce bekleyen yabancı uyruklulardan geriye kalan atıkları temizliyor.

Yaklaşık 90 kilometreye ulaşan sahil şeridiyle Çanakkale'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan, sınırları içinde Assos Antik Kenti, Küçükkuyu ve Apollon Smintheion Tapınağı gibi turizm merkezlerini barındıran Ayvacık'ın deniz kıyılarında göçmenlerden kalan çöp yığınları, Belediye ekiplerinin çalışmasıyla temizlenmeye başlandı.

Ayvacık Kaymakamlığı ve Ayvacık Belediyesi iş birliğinde oluşturulan çöp toplama ekibi, yabancı uyruklulardan sahillerde kalan mutfak malzemesi, giyecek, şişme bot malzemesi, çeşitli aksesuar, poşet ve can yeleklerini toplayarak poşetlere koyuyor. Toplanan atıklar, daha sonra arazinin durumuna göre kamyon, traktör ya da çöp toplama ekibi yardımıyla depolama alanına götürülüyor.

Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayvacık'ın göçmenlerin en önemli geçiş noktalarından biri olduğunu söyledi.

Alınan önlemler ve Türkiye-AB mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi nedeniyle yasa dışı geçişlerde azalma yaşandığını belirten Şahin, "Ama bıraktıkları çöpler o kadar çok ki her çalı, her zeytin ağacının dibinde ve sahil kenarında bu çöplere rastlamak mümkün. Haziran ayıyla beraber turizm sezonu açılacak ve bu yüzden bu çöpleri toplamaya başladık. Turistlere temiz bir ortam sağlamak zorundayız ve aralıksız çalışıyoruz" dedi.

Şahin, çöp toplama işleminin 50 kilometrelik bir sahil şeridinde gerçekleştirileceğini ifade ederek "Bu faaliyet en az bir ay sürecek. Haziran ayına kadar çalışmaları bitirmeyi ve turizme hazır olmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.