UNESCO'nun "Mescid-i Aksa" adını kullanması

UNESCO'nun "Mescid-i Aksa" adını kullanması
KAHİRE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) "Heykel Dağı" (Tapınak Dağı)...

KAHİRE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) "Heykel Dağı" (Tapınak Dağı) yerine Mescid-i Aksa adını kullanmaya devam etmesi ve Filistin topraklarındaki kutsal mekanların İslami kimliğini onaylamasını memnuniyetle karşıladı.

İİT'nin Filistin ve Kudüs İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Semir Bekir Ziyab, yaptığı yazılı açıklamada teşkilatın UNESCO'nun Filistin topraklarındaki kutsal mekanların İslami kimliğini onaylamasını ve İsrail'in bu topraklara yönelik ihlallerine karşı çıkmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Ziyab, "UNESCO'nun kararıyla Eski Kudüs'te onlarca bölgenin Arap kimliği taşıdığı vurgulandı. Ayrıca İsrail işgalci makamlarının Kudüs'te Hristiyanlara ait yapılara ve mekanlara karşı saldırıları da şiddetle kınandı." ifadelerini kullandı.

Söz konusu kararın, Mescid-i Aksa'nın İslami kimliğini vurgulayan ve destekleyen uluslararası belgelere ek olmasından ötürü önem taşıdığını kaydeden Ziyab, açıklamasında "Kararın çıkması da Filistin davasının geçen yıllarda kaydettiği başarının neticesidir." ifadelerine yer verdi.

UNESCO bünyesinde 13 Nisan'da yapılan oylamada 33 evet oyuna karşılık, 6 ret oyuyla "Heykel Dağı" yerine Mescid-i Aksa adının kullanılması kabul edilmişti. Kararda ayrıca İsrail'e Müslümanların Aksa'ya girişini yasaklamaya son verme çağrısı yapılmış, Aksa'yı korumak için hazırlanan 18 projeyi engellemesi de kınanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.