Üniversite öğrencileri yayla okulunu onardı

Üniversite öğrencileri yayla okulunu onardı
Konya’nın Ereğli ilçesinde eğitim gören üniversite öğrencileri bir yayla okulunu onararak örnek bir çalışmaya imza attı. 

Kendilerine Simer (Sosyal İletişim Merkezi) adını veren 26 kişiden oluşan grup ilçenin Belkaya Mahallesine bağlı Tozlukuyu yaylası okulunu onardı. İngilizce Okutmanı Eray Günay tarafından başlatılan bu projede amacın ulaşılamayan okulların onarılarak eğitimli nesillerin yetişmesine yardımcı olmak olarak belirlendi.
Okulda öğrenciler tarafından yapılan çalışmada önce bayrak direği boyandı, okulun camları değiştirildi, sorunlu olan tuvaletler onarıldı, bazı yerlere beton döküldü, elektrik anahtarları ve sigortalar değiştirilerek yeni lambalar takıldı, okulun tüm pencereleri macunlandı, yeni yağmur olukları takılarak su tahliye sistemi güçlendirildi.
Konu hakkında bilgi veren İngilizce Eğitmeni Eray Günay, “Bu faaliyetlerimizi 10 yıldan bu yana yürütüyoruz ve burası da onardığımız dokuzuncu okulumuz. Bu faaliyetlere başlarken amacımız sahip olduğumuz üniversitedeki gücü, enerjiyi, birikimi toplum ve insanlarla paylaşmaktır. Bu felsefe ile yola çıktık peki neden köy okullarını seçtik çünkü buraların onarılmaya ihtiyacı var. Milli Eğitim Bakanlığı ve devletimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada ki yardımlarımıza esnaflarımızda katkı sağlıyor biz çalışma yapacağımız okula önceden gelip eksik ve yapacakları belirliyoruz öğrencilerimiz ile el ele vererek işlerimizi bir gün içerisinde bitiriyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.