Üniversite öğrencilerinden Farkındalık Çalışması

Üniversite öğrencilerinden Farkındalık Çalışması
Çocuklara el yıkama alışkanlığı kazandırmak için il il gezen 6 üniversite öğrencisi, Konya'daki Kültür Park'ta küçük çocuklara el sabunları dağıtıp, salgından korunmak için ellerini sık yıkmaları tavsiyesinde bulundu.

Çocuklara el yıkama alışkanlığı kazandırmak için il il gezen 6 üniversite öğrencisi, Konya'daki Kültür Park'ta küçük çocuklara el sabunları dağıtıp, salgından korunmak için ellerini sık yıkmaları tavsiyesinde bulundu. Çocukların, içinde oyuncak olan kokulu sabunları aldıklarında oldukça mutlu oldukları görüldü. Öğrencilerden Emirhan Belli (18), gazetecilere yaptığı açıklamada, salgın döneminde çocuklarda el yıkma alışkanlığını geliştirmek için arkadaşlarıyla yola çıktıklarını belirtti. Malatya'da bulunan bir bitkinin içeriğinde el antiseptiği içeren maddeye rastladıklarını ve bunu Ar-Ge laboratuvarlarında solüsyon olarak geliştirdiklerini ifade eden Belli, "Denemelerden sonra el hijyenine uygun bir sabun ürettik. İçlerine de oyuncaklar yerleştirdik. Her şeyi kendi imkanlarımızla yaptık. Çocuklar ellerini yıkadığı sürece içinden hem oyuncak çıkıyor, hem de elleri hijyen kalıyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.