Üniversite öğrencisi Çakıroğlu'nun öldürülmesi

Üniversite öğrencisi Çakıroğlu'nun öldürülmesi
Geçen yıl öğrenciler arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Çakırloğlu'nun arkadaşları, olayı protesto etti

İZMİR (AA) - İzmir'de, Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun geçen yıl 20 Şubat'ta öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybetmesi protesto edildi.

Çakıroğlu'nun cinayet davasının görüldüğü İzmir Adliyesi önünde toplanan grup, Ege Üniversitesi Rektörlüğüne hareket etti.

Rektörlük önünde Türk bayrağı açan grup, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Grup adına basın açıklaması yapan Seçkin Alemdar, olayların yaşandığı dönemde resmi başvurulara rağmen üniversite yönetiminin önlem almadığını iddia etti.

İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bilgehan Ağbaba da "Bu olay 'Geliyorum' dedi, rektörlük uyudu, emniyet sahip çıkamadı ve kardeşimiz rahmeti Rahman'a kavuştu. İçimiz yaralı, Ege Üniversitesinde yaşanan bu olay, umarım bir örnek olur, bir daha böyle bir olay yaşanmaz" diye konuştu.

Grup, daha sonra kendileri için tahsis edilen otobüslerle üniversiteden ayrıldı.

EÜ'de, geçen yıl 20 Şubat'ta öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.