Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi
Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman'da protesto edildi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman'da protesto edildi.

Kahramanmaraş'ta sosyal medyada aracılığıyla toplanan bir grup, Mersin'in Tarsus İlçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti. Sosyal medya üzerinden toplanan öğrenci ve ev hanımları, Ulu Cami'den Özel İdare İş Merkezi önüne kadar slogan atarak yürüdü.

Üniversite öğrencisi Hanzade Yalçıntürk, grup adına yaptığı açıklamada, defalarca kendilerini Özgecan Aslan'ın yerine koyduklarını ve büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Geceleri uyuyamayıp çığlıklarla uyandıklarını vurgulayan Yalçıntürk, Özgecan'ın acısını da korkusunu da düşünmenin bile kendilerine yettiğini belirterek, "Bu ülkede  şiddet olmadan ve taciz olmadan taksiye biniyorsak ilk iş plakayı bir yakınımıza bildirmek. Karanlık sokaklarda geçiyorsak arkamıza defalarca bakmak, otobüste dolmuşta tek kalırım diye en son inenle beraber inmek, telefonla elimize 155 yazıp beklemek ne kadar zor. Bu bir feminizm hareketi değil. Bu bir haykırış, bu bir farkındalık hareketi. Kadınların yaşadığı korkuyu kamuoyuna, insanlığa, vicdanlara duyurmak. Kadınların çığlığını duydunuz mu?" diye konuştu.

 

- Şanlıurfa

Ceylanpınar ilçesinde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi protesto edildi.

Eğitim-Sen tarafından Gazi Caddesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte toplanan kadınlar, sloganlar atarak bir süre yürüdü.

Merve Anılır, grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Özgecan cinayetiyle sarsıldığı günlerde kadın cinayetlerinin giderek arttığını ileri sürdü.

Özgecan Aslan'ın ölümünün tüm ülkede üzüntüye neden olduğunu belirten Anılır, "Hamile kadın, kız ayrımı yapanlar, ne kadar doğurup doğurmayacağının hakkında fikir verenler, kadınların hayatına karışmayı kendilerine hak görenler kadın cinayetlerinin asıl faili ve azmettiricisidir" dedi.

Grup daha sonra olaysız dağıldı.

 

- Adıyaman

Gölbaşı ilçesinde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi protesto edildi.

Alevi Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlikte toplanan grup, taşıdıkları dövizlerle slogan atarak bir süre yürüdü.

75. Yıl Meydanında grup adına açıklama yapan Lütfiye Vuruşkan, dünyada ve ülkemizde hemen her gün kadınların öldürüldüğüne, cinsel veya fiziki şiddete maruz kalındığına tanıklık ettiklerini söyledi.

2014'de de kadına yönelik ölümle sonuçlanan şiddet olaylarında büyük bir artış olduğunu savunan Vuruşkan, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadına yönelik hak ihlallerinin sistematik olarak devam etmekte olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.