Üniversiteli Öğrenciler Sadi Şirazi'nin Şiiriyle Kovid-19'a Karşı Birlik Mesajı Verdi

Üniversiteli Öğrenciler Sadi Şirazi'nin Şiiriyle Kovid-19'a Karşı Birlik Mesajı Verdi
ERZURUM (AA) - Erzurum bir araya gelen bir grup üniversite öğrencisi, Türkiye ve İran'ın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele etmesi için şair ve...

ERZURUM (AA) - Erzurum bir araya gelen bir grup üniversite öğrencisi, Türkiye ve İran'ın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele etmesi için şair ve İslam alimi Sadi Şirazi'nin şirini okuyarak birlik mesajı verdi.

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğundan yapılan açıklamaya göre, Atatürk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitim gören Türk öğrenciler, Türkiye ve İran'ın salgınla mücadelede birlikte mücadele etmesi ve farkındalık için video hazırladı.

Bu amaçla bir araya gelen 8 öğrenci, Türkçe ve Farsça olarak Fars şair ve İslam alimi Sadi Şirazi'nin şiirinden bir bölüm okudu.

"İran ve Türkiye, dayanın birlikte koronayı yeneceğiz, bu da geçecek" diyen öğrenciler, Kovid-19'la mücadeleyi birlikte yenme mesajı verdi.

Öğrenciler, Sadi Şirazi'nin şiirinden şu bölümü okudu:

"Bir bedenin organları gibidir Adem'in çocukları

Aynı kaynaktan çünkü yaratılışları

Biri hastalanırsa günün birinde

Huzur kalmaz ki diğerlerinde

Üzülmezsen sen başkalarının sıkıntısına

Yaraşmaz insan demeleri sana."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.