Unutulmaz Fenerbahçe-Beşiktaş derbileri

Unutulmaz Fenerbahçe-Beşiktaş derbileri
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki maçlar yıllarca akıllardan çıkmayacak olaylara sahne oldu. Bu olaylardan bazılarını sizin için derledik. İşte derbilerde unutulmayan o anlar!

DANIEL PANCU KALEYE GEÇTİ

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 17 Nisan 2005 tarihinde yapılan maç, adeta gol düellosu şeklinde geçerken, Beşiktaşlı futbolcu Daniel Gabriel Pancu'nun kaleye geçmesi maça damgasını vurdu.

Beşiktaş kalecisi Oscar Eduardo Cordoba'nın 80. dakikada kırmızı kart görmesi sonucunda, Siyah Beyazlıların 3 oyuncu değiştirme hakkını kullanmış olmaları nedeniyle kaleye Pancu geçti. Uzatma bölümüyle birlikte 18 dakika kaleyi koruyan Rumen futbolcu, sadece penaltıdan bir gol yerken, Beşiktaş Kulübü, 4-3 kazanılan bu maçın anısına hatıra tişörtleri yaptırdı.

BİLİCA PENALTI NOKTASINI KAZDI

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Beşiktaş'ı 1-0 yendiği 18 Nisan 2010 tarihindeki lig maçında Sarı Lacivertli takımın "Bilica" lakaplı Brezilyalı futbolcusu Fabio Alves Da Silva, Siyah Beyazlı takımın 64. dakikada kazandığı penaltı atışı öncesinde penaltı noktasını kramponuyla eşeledi.

Daha sonra Beşiktaşlı Bobo'nun kullandığı penaltı atışını kaleci Volkan Demirel kurtararak, ezeli rakibine beraberlik şansı tanımadı.

PASCAL NOUMA’NIN 'FARKLI' GOL SEVİNCİ

20 Nisan 2003'te oynanan maçta Beşiktaş'ın Fransız futbolcusu Pascal Nouma, sekizinci dakikada attığı golün sevincini elini şortunun içine sokarak kutladı. Kısa bir süre sonra da Türkiye'den ayrılmak zorunda kalarak futbol hayatını başka ülkede sürdürdü. Şimdilerde ise Türkiye'de radyo programı yapıyor.

MUSTAFA DENİZLİ’DEN ALTINCI YABANCI

İnönü Stadı'nda 16 Eylül 2000 tarihinde yapılan lig maçında ise Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-0 yendi. Fenerbahçe teknik direktörü Mustafa Denizli, yeni uygulamaya giren 5+1 kuralına uymayıp, 62. dakikada 6. yabancı oyuncuyu da sahaya sürünce, Siyah Beyazlı takımın 3-0'lık galibiyeti hükmen tescil edildi.

FENERBAHÇE TARAFTARLARI BEŞİKTAŞ FORMALARIYLA TRİBÜNE GİRDİ

18 Eylül 2005 tarihinde oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe maçında stada girmesi yasak olan Fenerbahçe taraftarı gizlice İnönü Stadı'na girdi. Karşılaşma oynanırken bir anda üzerlerindeki Beşiktaş formalarını çıkaran Sarı Lacivertli taraftarlar Fenerbahçe tezahüratlarına başladı.

İnönü'de buz gibi bir hava eserken araya giren polisler Fenerbahçeli taraftarları tribün dışına çıkardı.

‘KORKAK TAVUK ORTEGA’ PANKARTI

2002-2003 sezonunda Kadıköy'de oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlanan maçta tribünlerde açılan, Beşiktaşlıların Fenerbahçe taraftarına verdiği "Cobarde Gallina Ortega" pankartının gerçek anlamının, "Cesur Yürek Ortega" değil "Korkak Tavuk Ortega" olduğu ortaya çıktı.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR KAPIYI KIRIP İNÖNÜ'YE GİRDİ

27 Ekim 2011 tarihinde oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde başlama düdüğünden hemen sonra beklenmedik bir olay yaşandı. Dışarıda bekleyen ve stada alınmayan Fenerbahçe taraftarları, İnönü Stadı'na eski açık tribünündeki acil çıkış kapısını kırarak girdi ve hakem Fırat Aydınus karşılaşmayı durdurdu.

Güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmesinin ardından çok sayıda Fenerbahçe taraftarı eski açık tribününde kendilerine ayrılan bölüme geçti. Sarı Lacivertli taraftarlarının yerlerini almasının ardından karşılaşma yeniden başladı.

24 MAÇLIK SERİ SON BULDU

2001 yılında Beşiktaş, Fenerbahçe'nin 24 maç süren iç saha galibiyet serisine son verdi. Beşiktaş'ın 2-1 yendiği maçta iki gol de Brezilyalı savunma oyuncusu Ronaldo'dan geldi.

SERGEN YALÇIN’IN GOLÜ

1996-97 sezonunda Galatasaray'ı deplasmanda 4-0 yenen Fenerbahçe bir hafta sonra Beşiktaş'ı ağırladı. Maça favori olarak çıkan Fenerbahçe son dakikada Sergen'in frikikten attığı golle 1-0 yenildi.

UCHE OKECHUKWU’NUN GOLÜ

Fenerbahçe bu maça kadar beş yıldan beri Beşiktaş'ı yenemiyordu. Maç 1-1 devam ederken son dakikalarda Nijeryalı savunma oyuncusu Uche Okechukwu attığı golle Fenerbahçe'yi galibiyete taşıdı. Teknik direktör Holger Osieck de sevincinden saha içine kadar girdi.(aljazeera)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.