Ürdün Başbakanı Mulki, Irak'ta

Ürdün Başbakanı Mulki, Irak'ta
Irak Başbakanı İbadi:"Ürdün ile ticari ilişkileri güçlendirmeye ve yeni sınır kapıları açmaya çabalıyoruz"- Ürdün Başbakanı Mulki:"2017'nin Irak ile anlaşmalar imzalayacağımız bir yıl olması konusunda mutabakata vardık"

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Ürdün ile ticari ilişkileri güçlendirmeye ve yeni sınır kapıları açmaya çabalıyoruz." dedi.

İbadi, resmi ziyaret için Bağdat'a gelen Ürdünlü mevkidaşı Hani el-Mulki ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Irak doğalgaz ve petrolünün Akabe Limanı üzerinden dünya piyasasına ihracı için Ürdün ile yakında boru hattı geliştireceklerini söyledi.

İbadi, "Ürdün ile ticari ilişkileri güçlendirmeye ve yeni sınır kapıları açmaya çabalıyoruz. Yakında iki ülke arasında boru hattının açılması konusunda anlaşma sağlanacak. Tırebil Sınır Kapısı'nı da tekrar açmak istiyoruz." diye konuştu.

Ürdün Başbakanı Mulki de iki ülke arasındaki iş birliğini geliştirmek istediklerini belirterek, "2017'nin Irak ile anlaşmalar imzalayacağımız bir yıl olması konusunda mutabakata vardık." dedi.

"Irak bizim için stratejik derinliği olan bir ülke" diyen Mulki, Irak'ın güvenliği ve istikrarına son derece önem verdiklerini ve terör örgütü DEAŞ'la mücadelesinde de yanlarında olduklarını ifade etti.

Irak Petrol Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasında inşa edilecek boru hattından günlük 2 milyon 250 bin varil petrol ihraç edilmesi öngörülüyor. Proje kapsamında söz konusu petrol hattına paralel bir de doğalgaz boru hattının inşa edilmesi planlanıyor. Bu konudaki çalışmaların gelecek yıl başlatılıp 2020'de tamamlanması hedefleniyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.