Ürdün Dışişleri Bakanı Cude, Ramallah'ta

Ürdün Dışişleri Bakanı Cude, Ramallah'ta
Cude, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Dışişleri Bakanı Maliki'yle görüştü

RAMALLAH (AA) - Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude, İsrail-Filistin sorununda nihai hedefe ulaşılması açısından iki devletli çözümün önemini vurgulayarak, hedefin, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'nin inşası olduğunu söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve ardından Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile Ramallah'ta bir araya gelen Cude, görüşmelerinin ardından Maliki ile ortak basın açıklaması düzenledi.

Cude, görüşmelerde, başta Filistin ve bölge meseleleri olmak üzere son gelişmeler ile ikili ilişkilerin ele alındığını söyleyerek, söz konusu ziyaretin, liderler arasındaki kardeşlik bağlarının derinliği ile ileride tüm alanda sağlanacak ortak koordinasyonu pekiştirdiğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına ilişkin son kararına değinen Cude, bu kararın, Filistin davasının tarihi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

- "Hedef başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti"

Cude, nihai hedefe ulaşılması açısından iki devletli çözümün altını çizerek, hedefin, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'nin inşası olduğunu dile getirdi.

Nasır Cude ayrıca Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın gelecek mart ayında Amman'da yapılması planlanan Arap Birliği zirvesi için gönderdiği davetiyeyi Abbas'a teslim ettiğini aktardı.

Maliki ise Ürdün'ün Filistin için sunduğu destekleyici rolünün önemine işaret ederek, "İleride tüm alanlarda atılacak adımlarda Ürdün'ün desteğine güveniyoruz. Ürdün yönetimi, her zaman tüm imkanlarıyla Filistin'in yanında yer aldı. Ortaklaşa mücadele ettiğimiz sorunlar ve zorluklar var." dedi.

Ramallah'a bugün gelen Ürdün Dışişleri Bakanı Cude'nin basın açıklamasının ardından bölgeden ayrıldığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.