Ürdün ile Mısır'dan Gazze uyarısı

Ürdün ile Mısır'dan Gazze uyarısı
Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi'nde giderek daha da kötüleştiğini duyurdu.

Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi'nde giderek daha da kötüleşen insani durum ve bölgesel güvenliği tehdit eden askeri gerilim konusunda uyardı.

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre Kral Abdullah ile Cumhurbaşkanı Sisi, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kral Abdullah ile Sisi görüşmede, "Ürdün ile Mısır arasında yakın koordinasyonun sürdürülmesi, Gazze'de ateşkes sağlanması için baskıya devam edilmesi, sivillerin korunması ve Gazze Şeridi’ne insani yardımların ulaştırılmasını" ele aldı.

Sisi ile Kral Abdullah, yerlerinden zorla çıkarılan Filistinlilerin Gazze’deki evlerine dönüşünün önemine dikkati çekerek, Filistinlilerin Gazze Şeridi ile Batı Şeria’dan çıkarılması çabalarını reddetti.

Gazze Şeridi’ndeki insani durumun giderek kötüleştiği uyarısında bulunan ikili, uluslararası topluma derhal harekete geçme çağrısı yaptı.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada da Sisi'nin, Kral 2. Abdullah ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgesel gerilimi ve özellikle Gazze Şeridi’ndeki durumu ele aldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Sisi, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne yapılan ve 3 ABD askerinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınayarak, Kral Abdullah ile Gazze Şeridi'ndeki durumu sakinleştirmek ve halkına acil insani yardım ulaştırmak için devam eden çabaları görüştü.

- ABD üssüne yapılan saldırı

ABD Başkanı Joe Biden, dün ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin öldüğünü duyurmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıda 34 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Ürdün hükümeti ise ABD kuvvetlerine yönelik saldırının ülke topraklarında değil Suriye topraklarında bulunan Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini açıklamıştı.

Irak'ta İran destekli Şii milis yapıların yer aldığı "Irak'ta İslami Direniş" grubu, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne insansız hava aracıyla düzenlenen ve 3 ABD askerinin öldüğü saldırıyı kendilerinin düzenlediğini öne sürmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.