Ürdün Kralı 2. Abdullah Suudi Arabistan'da

Ürdün Kralı 2. Abdullah Suudi Arabistan'da
Kral 2. Abdullah, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile ABD'nin Kudüs kararını görüştü

RİYAD (AA) - Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan kararını görüştüğü bildirildi.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'nın haberine göre, başkent Riyad'da gerçekleşen görüşmede, Ortadoğu'daki son gelişmeler, Trump'ın Kudüs'le ilgili kararı ile bunun barış sürecine etkileri değerlendirildi. Görüşmede ayrıca, Filistin halkının Kudüs ve diğer işgal altındaki bölgeler üzerindeki tarihi hakları vurgulandı ve bu hakların korunması için İslam ve Arap dünyasının koordine olmasının, uluslararası kararlar doğrultusunda Filistin meselesine kalıcı ve adil çözüm bulunmasının gerektiğine işaret edildi.

Daha önce de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile bir araya gelen Kral 2. Abdullah'ın, İstanbul'da yarın düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) olağanüstü toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye hareket etmesi bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.