Üreticiliği için 1 milyon 444 bin lira destek

Üreticiliği için 1 milyon 444 bin lira destek
Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk orman köylülerinin yerinde istihdamının sağlanması ve gelirlerinin arttırılması için ekonomik amaçlı ORKÖY dahilinde süt sığırcılığı ve fenni arıcılık alanlarında gelirlerini artıcı 289...

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk orman köylülerinin yerinde istihdamının gerçekleştirmesi ve gelirlerinin arttırılması için ekonomik maksatlı ORKÖY dahilinde süt sığırcılığı ve fenni arıcılık yerlerinde gelirlerini artıcı 289 bin lirası hibe olmak üzere toplam 1 milyon 444 bin lira destek kredisi verdiklerini belirtti.

Ekonomik maksatlı olarak süt koyunculuğu ve süt sığırcılığı gibi hayvancılık desteklerinin faizsiz olduğunu vurgulayan Mahmut Şentürk Düzce'de 9 aileye 2 baş süt sığırcılığı projesiyle 241 bin lirası hibe olmak üzere 1 milyon 204 bin lira ve 3 aileye 30 kovan fenni arıcılık çalışmasıyla 48 bin lirası hibe olmak üzere 240 bin lira kredi desteği verdiklerini ifade etti.

İhtiyaç çerçevesinde orman köylüleri için projeler geliştirerek daha müreffeh şartlara ulaşmaları için gereken gayreti ettiklerini belirten Şentürk ferdi desteklerle orman köylüsünün refah seviyesini iyileştirmenin, ormanlar üzerindeki baskıyı düşürmenin ve istihdam oluşturarak gelir elde etmelerinin amaçladığını dile getirdi.

Şentürk, 2024 yılında da kredi desteğinin devam edeceğini ifade etti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.