Uşak Devlet Hastanesi'nde İlk Kapalı Atardamar Ameliyatı Yapıld

Uşak Devlet Hastanesi'nde İlk Kapalı Atardamar Ameliyatı Yapıld
Ameliyatı gerçekleştiren Op.Dr. Koç : "Operasyon sonrası hastamız aynı gün yürüyebilmiş, aş yiyebilmiş, ilave bir tedaviye gereksinim duymadan iyileşme sürecine devam etmektedir" dedi

Uşak Devlet Hastanesi Göğüs Kalp Damar Cerrahi Kliniğinde ilk defa kapalı atardamar (Anevrizma) ameliyatı gerçekleştirildi. 

Ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan Uşak Devlet Hastanesi Göğüs Kalp Damar Cerrahı Op.Dr. Aydın Koç yaptığı açıklamada, ileri yaşlarda görülen rahatsızlığı taşıyan 80 yaşındaki bir hastaya Uşak'ta ilk defa kapalı atardamar ameliyatı yapıldığını belirtti. Koç, "Hastanın çekilen tomografisinde  6.7 cm çapa ulaşmış karındaki aort damarında genişleme  saptadık. Kronik akciğer hastalığı bulunan, her iki bacakta kısmı nüzul sonucu yürüme zorluğu olan ve yürek yetmezliği gibi ilave ağırbaşlı hastalıkları barındıran hastamıza kapalı olarak yapay damar işlemi yapıldı. Operasyon sonrası hastamız aynı gün yürüyebilmiş, aş yiyebilmiş, ilave bir tedaviye gereksinim duymadan iyileşme sürecine devam etmektedir" diye söyledi. 

Koç, toplumda karın ana atardamarın balonlaşması olarak bilinen atardamarın çapının normal çapından yüzde 50 oranında büyümesi  (balonlaşma) olarak adlandırılan rahatsızlığın mutlak suretle tedavi edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı ise ameliyatın önemine değinerek Uşak'ta artık tıpta güç olarak nitelendirilen ameliyatların başarıyla yapıldığını dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.