USB 3.1 geliyor!

USB 3.1 geliyor!
USB 3.1 standardı için müjdeli haber geldi.

USB 3.1 standardı için müjdeli haber geldi. Normal USB standartlarından iki kat daha hızlı veri transferi sağlayan USB 3.1 masaüstü PC’lere geliyor. Masaüstü PC kullanıcılarını heyecanlandıran bu özellik ile standart USB’lere göre iki kat daha fazla veri kopyalama yapılabilecek.

Masaüstü PC’lere artık USB 3.1 özelliği geliyor. Anakart üreticileri yeni üretimlerinden USB 3.1 modülü eklemeye başladı. Bu özellik sayesinde masaüstü PC’lerde 10 Gbps hızla veri transferleri gerçekleştirilebilecek.

MSI, Asus and Gigabyte gibi büyük anakart üretici firmaları tarafından yeni üretilen anakartlara entegre edilen bu özellik ile ilk olarak üst düzey masaüstü PC’leri hedefleniyor. Ortalama 1 yıl içersinde ise tüm masaüstü PC’lere bu özelliğin sunulacağı düşünülüyor.

USB 3.1 modülüne sahip PC’ler, karşıdaki cihazda da aynı standartları destekleyen veri modülü bulunursa; HD kamera kaydı yapan kameralar gibi yüksek boyutlarda veri toplayan cihazların hafızasındaki verileri çok kısa sürelerde PC’lerde ki harddisklere taşıyabilecek. Tam aksi olan yöntemle de PC’lerdeki dahili hafızadan harici disklerede aynı hızde veri transferi sağlayacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.