USK Prag 2'de 2 yapmak istiyor

USK Prag 2'de 2 yapmak istiyor
- FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde geçen sezonun şampiyonu Çek Cumhuriyeti temsilcisi, yarın İstanbul'da başlayacak Dörtlü Final'de de zirvede yer almayı hedefliyor

İSTANBUL (AA) - Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele edecek Çek Cumhuriyeti'nin USK Prag takımı, geçen yıl şampiyon olduğu organizasyonda yine zirvede yer almak istiyor.

Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Ülker Sports Arena'da yarın başlayacak Dörtlü Final'deki ilk maçında Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımıyla karşı karşıya gelecek Çek ekip, geçen sezon finalde yendiği rakibi karşısında bu kez yarı final turunu geçmeye çalışacak.

Kadınlar basketbolunda Avrupa'daki ilk başarısını 1973 yılında Avrupa Kadınlar Kupa Galipleri Kupası'nda 2. olarak elde eden USK Prag, 1976 yılında Kadınlar Avrupa Kupası'nı kazandı. Avrupa'da uzunca süre başarı elde edemeyen Çek Cumhuriyeti temsilcisi, geçen sezon kendi evinde düzenlediği Dörtlü Final'de kupaya uzandı.


- Abdullah Gül Üniversitesi ile aynı grupta yer aldı


USK Prag, normal sezonda Abdullah Gül Üniversitesi'nin de yer aldığı B Grubu'nda mücadele etti.

Çek Cumhuriyeti temsilcisi, normal sezonda UMMC Ekaterinburg, Nadezhda (Rusya), Wisla Can-Pack (Polonya), Tango Bourges Basket (Fransa), Abdullah Gül Üniversitesi, Mithra Castors (Belçika) ve Spar Citylift Girona (İspanya) takımlarıyla karşılaştı.

Grupta Abdullah Gül Üniversitesi ile iki maçta karşı karşıya gelen USK Prag, müsabakalarda 72-68 ve 77-75'lik skorlarla mağlup oldu.

B Grubu'nda yaptığı 14 maçın 8'ini kazanıp 6'sında yenilen USK Prag, grubu UMMC Ekaterinburg ve Nadezhda'nın ardından 3. sırada tamamladı. Çeyrek finale yükselerek İtalya'nın Beretta Famila takımıyla eşleşen USK Prag, rakibini iki maçta da yenerek adını Dörtlü Final'e yazdırdı.


- USK Prag'in kadrosu


USK Prag'ın kadrosunda ikişer ABD'li, Sırp ve İspanyol, bir Letonyalı ile beş Çek basketbolcu bulunuyor.

Çek Cumhuriyeti temsilcisinde en dikkati çeken oyuncu, bu sezon 15,5 sayı ve 7,5 ribaunt ortalamasıyla mücadele eden Sırp Sonja Petrovic. Bu oyuncunun ardından 13,3 sayı ve 9,1 ribaunt ortalaması yakalayan Kia Vaughn geliyor.

USK Prag'ın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Candice Dupree, Kia Vaughn (ABD), Sonja Petrovic, Tijana Ajdukovic (Sırbistan), Laia Palau, Marta Xargay (İspanya), Anete Steinberga (Letonya), Karolina Elhotova, Alena Hanusova, Ilona Burgrova, Ilona Burgrova, Tereza Vyoralova (Çek Cumhuriyeti).

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.