Üsküdar'da "Mor Salkım Dikimi ve Dağıtımı Şenliği" gerçekleştirildi

Üsküdar'da "Mor Salkım  Dikimi ve Dağıtımı Şenliği" gerçekleştirildi
Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen:- "Avrupa'da kişi başına düşen yeşil alan 7 veya 8 metrekaredir. Üsküdar'da şu anda yakaladığımız oran 8.2 metrekare. Hedefimiz 2019 yılında 10 metrekareyi geçmek. İnşallah bunu da başaracağız"

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesince "Geleneksel Mor Salkım Dikimi ve Dağıtımı Şenliği"nin 10.'su gerçekleştirildi.

Yeni Valide Sultan Camisi'nin avlusunda düzenlenen törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede kişi başına düşen yeşil alan oranını Avrupa ve dünya standartlarının üzerine çıkarmak istediklerini ifade ederek, "Avrupa'da kişi başına düşen yeşil alan 7 veya 8 metrekaredir. Üsküdar'da şu anda yakaladığımız oran 8.2 metrekare. Hedefimiz 2019 yılında 10 metrekareyi geçmek. İnşallah bunu da başaracağız." dedi.

Mor Salkım ve Erguvan Şenliği etkinliklerinin bu yıl 10.'sunu düzenlediklerini aktaran Türkmen, " Üsküdarımızda bu tür şenlikler, festivaller ve faaliyetler noktasında hakikaten geleneksel bir hal almış çok güzel alışkanlıklar var. Tek bir gayemiz var. Daha mutlu bir Üsküdar, daha huzurlu, çiçekleriyle, bahçeleriyle, ağaçlarıyla, çocuklarıyla ve yetişkinleriyle daha huzurlu bir Üsküdar olsun istiyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Türkmen ve beraberindekiler cami avlusuna ilk mor salkım fidanını dikerek can suyu verdi. Türkmen daha sonra belediye önünde bin 500 mor salkım fidanını vatandaşlara dağıttı.

Bu kapsamda, bin 500 mor salkım ve 100 erguvan fidanının ilçedeki cami avlularıyla kamu kurum ve kuruluşlarının bahçelerine dikileceği öğrenildi.


Üsküdar'da "Mor Salkım Dikimi ve Dağıtımı Şenliği" gerçekleştirildi

Üsküdar'da "Mor Salkım Dikimi ve Dağıtımı Şenliği" gerçekleştirildi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.